Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σήμερα το πρωί «κουρεύτηκαν» υποχρεωτικά οι Έλληνες μικροομολογιούχοι

Χωρίς η κυβέρνηση να έχει την ευαισθησία να ανακοινώσει 
λύση για την αποζημίωσή τους –  Οφείλει να το κάνει άμεσα
Σήμερα το πρωί οι μικροί Έλληνες ομολογιούχοι, που είχαν εμπιστευτεί στο ελληνικό κράτος τις αποταμιεύσεις τους και ιδιαίτερα στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που κάθε τόσο τους καλούσαν να στηρίξουν την ελληνική οικονομία στη ...


μάχη της «κατά των κερδοσκόπων», είδαν την περιουσία τους να «κουρεύεται» (δημεύεται) νομοτύπως κατά 75%, με την εφαρμογή των CAC (Ρήτρες Συλλογικής Δράσης). 
Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς έχασαν τη μοναδική περιουσία που είχαν για τα γεράματα ή τις σπουδές των παιδιών τους, ενώ άλλοι έχουν απλήρωτα δάνεια ή φορολογικές υποχρεώσεις, που κανείς δεν πρόκειται βέβαια να κουρέψει. Εμπιστεύτηκαν το κράτος γιατί υπέθεταν ότι οι αποταμιεύσεις τους ήταν πιο σίγουρες στο κράτος από ό,τι στο τραπεζικό σύστημα, όπου το κράτος εγγυάται ακόμα και σήμερα τις αποταμιεύσεις μέχρι 100 χιλ ευρώ. 

 Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπονόησε ότι θα υπάρξει κάποια λύση για να αυξήσει την συμμετοχή στο PSI. Δεν είχε όμως καν την ευαισθησία να έχει ήδη επεξεργαστεί την λύση αυτή, ώστε να ανακοινώσει σήμερα τρόπους αποζημίωσης των μικρών Ελλήνων ομολογιούχων. 
Την περασμένη εβδομάδα φαίνεται ότι τα δύο κόμματα είχαν άλλα θέματα να ασχοληθούν, όπως η χαριστική τροπολογία για τα κομματικά δάνεια. Πρόκειται για στάση απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ηθική υποχρέωση να ανακοινώσει άμεσα λύση για την αποζημίωση των Ελλήνων μικροεπενδυτών ομολογιούχων.

Δήλωση του ευρωβουλευτή και υπεύθυνου του Τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θόδωρου Σκυλακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :