Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το... χαλάκι είναι ο Κούβελος;

Τις περασμένες ημέρες γίναμε μάρτυρες της υπόθεσης με το... μυστικό ένα εκατομμύριο ευρώ που βγήκε εκτός Ελλάδος! Αρχικά οι φήμες «έδειχναν» πολιτικό πρόσωπο ενώ στην συνέχεια αποκαλύφθηκε πως ...
ήταν o Iσίδωρος Κούβελος, επιχειρηματίας και σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη!

Σαφώς και το γεγονός ότι αυτό το... μύριο δεν είχε δηλωθεί εγείρει θέμα ηθικής τάξεως, αν και η πλευρά Κούβελου αντικρούει σθεναρά όλες τις κατηγορίες με συγκεκριμένα στοιχεία.

Όμως είναι τουλάχιστον αστείο όλη αυτή η υπόθεση να κουκουλώνει τα τεράστια... εγκλήματα των πολιτικών! Αυτών που από την Μεταπολίτευση και μετά είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά που σήμερα βιώνουμε και ως χώρα και ως πολίτες της.
Δεν είναι δυνατό το θέμα του Κούβελου να είναι το... χαλάκι που από κάτω θα μπουν όλες οι ανομίες του πολιτικού κόσμου που για άλλη μια φορά δείχνει ότι δεν έχει επίγνωση της κατάστασης! Δεν είναι δυνατό οι πολιτικοί «εθνοπατέρες» να τρίβουν στα κρυφά (αφού όταν φανερώνονται στον κόσμο πέφτει γιαούρτι) τα χέρια τους επειδή τα δικά τους ανομήματα παραμένουν καλά φυλαγμένα στα χρονοντούλαπα της ιστορίας! Πιο πολύ επειδή αυτοί οι ίδιοι καλύπτουν ο ένας τον άλλο!

Κι όπως φάνηκε από την υπόθεση, δεν καλύπτονται μόνο μεταξύ τους αλλά ακόμα και από εκπροσώπους των δικαστικών αρχών. Καθώς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά η στάση του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος επί πολλές ημέρες μιλούσε για βουλευτή που έχει βγάλει έξω ένα εκατομμύριο ευρώ και τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν βουλευτής, αλλά σύζυγος βουλευτή, ότι δεν ήταν ευρώ, αλλά ένα εκατομμύριο δολάρια και τελικά δεν βγήκαν έξω από την Ελλάδα, αλλά από τη Νέα Υόρκη, πήγαν μέσω Ελλάδας στο Λονδίνο!

Ακόμα και ο λιγότερο καχύποπτος άνθρωπος του κόσμου, δεν μπορεί να μην πιστέψει ότι κάτι άλλο «παίχθηκε» την τελευταία στιγμή και παραδόθηκε τελικά ο Κούβελος στην «πυρά», παρά ο πραγματικός ένοχος! Αλλωστε ήταν το εύκολο θύμα...

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Ισίδωρος Κούβελος είναι εδώ και πολλά χρόνια επιτυχημένος επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό κι από την κατάθεση του πόθεν έσχες της συζύγου του Ντόρας Μπακογιάννη, έχει χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως ο «πιο πλούσιος σύζυγος του ελληνικού κοινοβουλίου»!

Δεν χρειαζόταν λοιπόν να κάνει κάτι σημαντικό για να γίνει ο «αποδιοπομπαίος τράγος» του ελληνικού πολιτικού συστήματος, συγκαλύπτοντας με την στοχοποίηση του και τους 300 της Βουλής! Ποιος έχει λεφτά, ο Κούβελος, σταυρώστε τον!

Την ίδια ώρα, όμως, δεν έχει ακουστεί τίποτα για τα 40 πολιτικά πρόσωπα που έβγαλαν περισσότερα από 100.000 ευρώ ο καθένας έξω από τη χώρα και τα ονόματα τους παραμένουν μυστικά. Είναι εμφανές ότι η Βουλή μας έχει ξεχάσει τι σημαίνει σα μέτρα και σταθμά...

Η υπόθεση του Κούβελου ούτως ή άλλως πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Ωστόσο κανείς εισαγγελέας δεν θα ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με τους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής του τόπου, από τη μεταπολίτευση και μετά, που ζούσαν και ζουν «χρυσές» ζωές, με πλούτη που δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση από τα εισοδήματα τους... Δεν ρωτάτε, για παράδειγμα, τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Κάτι περισσότερο ξέρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια :