Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς κρύβονται από τις ευθύνες τους

Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς κρύβονται από τις ευθύνες τους και ακολουθούν την ίδια πορεία. Τον Μάρτιο του 2010 για πρώτη φορά ο τότε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ...


πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωσε «πήραμε αποφάσεις, που δεν θα λαμβάναμε ποτέ σε ομαλές συνθήκες, γιατί δεν ανταποκρίνονται στη δική μας πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία» και έκτοτε ο ίδιος και πολλά στελέχη το επαναλαμβάνανε προσπαθώντας να πείσουν ότι δεν συμφωνούσαν με τις πολιτικές που ψηφίζανε. 
Δύο χρόνια μετά σήμερα (Μάρτιο 2012) ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Σαμαράς αντιγράφει τον κ.Παπανδρέου λέγοντας «ψηφίσαμε και πράγματα με τα οποία διαφωνούμε». Αυτή η ταύτιση αναδεικνύει και το μεγάλο πρόβλημα της χώρας: 
Η διάσωση της χώρας κρίνεται και εξαρτάται από πολιτικούς αρχηγούς που δεν πιστεύουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν να λάβουν δύσκολες αποφάσεις που είναι αναγκαίες για την ανατροπή του παλιού αναπτυξιακού μοντέλου το οποίο στηρίχθηκε στους κομματικούς τους στρατούς. 
«Απελθέτω απ΄ εμού τω ποτήριω τούτω» λένε και οι δύο, γι΄ αυτό και η πολιτική διάσωσης μένει ορφανή και ανυπεράσπιστη απέναντι στις λαϊκιστικές μηδενιστικές επιθέσεις της άκρα Αριστεράς και άκρα Δεξιάς.

Δημήτρης Ζαφειριάδης στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :