Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Να διατηρηθεί το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Επιστολή απέστειλε το Ξ.Ε.Ε. στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη σχετικά με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:


Σε συνέχεια των θέσεων που εξέφρασε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά την ανακοίνωση της κατάργησης του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, σας παραθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις:

Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού ενίσχυε διαχρονικά την τοπική τουριστική οικονομία σε περιοχές της χώρας, που ακολουθούσαν φθίνουσα πορεία όπως οι λουτροπόλεις, γιατί δεν είχαν τις δυνατότητες από άποψη υποδομής πρόσβασης να υποδεχθούν αλλοδαπό τουρισμό. Οι 2.700 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δήλωναν συμμετοχή στα προγράμματα του Οργανισμού κρατούσαν ζωντανό τον τόπο τους, διατηρώντας θέσεις απασχόλησης, απορροφώντας τοπικά προϊόντα και έδιναν συγχρόνως τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας με μικρές οικονομικές δυνάμεις να απολαύσει το πολύτιμο πλέον δικαίωμα των διακοπών.

Το Ξ.Ε.Ε., επιθυμώντας να συμβάλει στη διατήρηση του προγράμματος και παράλληλα στην ελαχιστοποίηση του κόστους του, διατίθεται να αναλάβει το ίδιο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας το κομμάτι της διαδικασίας ένταξης στο πρόγραμμα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, κάθε διαδικασία που αφορά το κομμάτι της συμμετοχής των ξενοδοχείων στα προγράμματα, τον έλεγχο των δικαιολογητικών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τη σύννομη λειτουργία τους και γενικά κάθε διαδικασία που αφορά τη νομιμοποίηση της συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα. Παράλληλα θα μπορούσατε να εξετάσετε τη δυνατότητα εξοικονόμησης σημαντικών πόρων με την κατάργηση των εκδρομικών προγραμμάτων και την εστίαση μόνο στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Η εγκατάλειψη των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού θα σηματοδοτήσει αφενός την εγκατάλειψη του κράτους πρόνοιας, αφετέρου την οικονομική υποβάθμιση πολλών απόμακρων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας, συνεκτιμώντας την βαρύνουσα πρόταση του Ξ.Ε.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :