Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Στα αζήτητα των Ευρωπαϊκών Ταμείων επιδοτήσεις ύψους άνω των 2 δις

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει αποφασιστεί από τα κοινοτικά όργανα η αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης της Ε.Ε, στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ...


"Αγροτικής Ανάπτυξης" (αύξηση ευρωπαϊκής επιδότησης/μείωση εθνικής συμμετοχής).

Μέχρι στιγμής όμως, η Ελλάδα δεν έχει υποβάλλει κανένα αίτημα τροποποίησης του υφιστάμενου σχεδίου, με αποτέλεσμα να παραμένουν κυριολεκτικά στα αζήτητα των Ευρωπαϊκών Ταμείων επιδοτήσεις ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι συναρμόδιοι φορείς, έχουν καθυστερήσει δραματικά και δεν έχουν προβεί ακόμα σε καμία από τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες για την εξασφάλιση αυτού του ποσού, που ξεπερνά τα 2 δις ευρώ και παραμένει στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση πλέον, οφείλει άμεσα να κινηθεί και με αποφασιστικότητα να διεκδικήσει τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις που προορίζονται για αναπτυξιακές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, ιδιαίτερα μέσα σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας βιώνει κατά τον πλέον τραγικό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Ανακοίνωση από την Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νίκη Αραμπατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια :