Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

«Κόψτε μισθούς, συντάξεις βουλευτών και επιχορηγήσεις των κομμάτων»


του Νίκου Αρμένη
«Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα παίρνουν τα περισσότερα λεφτά από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα», κατήγγειλε μιλώντας στο ...


«Μέγκα» η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνοντας την απόλυτη διαφωνία της με τις προτάσεις Γιαννίτση για το πολιτικό χρήμα.
«Πρέπει κατά 50% να μειωθούν οι βουλευτικές αποζημιώσεις, οι συντάξεις των βουλευτών και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τα έξοδα της Βουλής και οι επιχορηγήσεις των κομμάτων», επανέλαβε αναφέροντας πως όταν κόβει κανείς μισθούς πρέπει να ξεκινάει από τη μείωση των δικών του εξόδων.

«Όταν το είπαμε οι αντιδράσεις ήταν μούγκα», συνέχισε ενώ ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Παναγιώτη Μεντρέκα για τα δάνεια που έχει πάρει το κομμουνιστικό κόμμα από την Τράπεζα Αττικής και από την Εθνική Τράπεζα.

«Δεν διαπραγματεύτηκαν»

Ευθέως η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς που μετείχαν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ότι δεν πήγαν με αντιπροτάσεις με συνέπεια να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία που η ίδια χαρακτηρίζει απαράδεκτη καθώς πάλι επιβαρύνει τον ιδιωτικό τομέα κατά τρόπο υπέρμετρο.

Πάντως σημείωσε ότι η Βουλή έκανε τεράστια κίνηση προχθές μπροστά στο χάος και τα χειρότερα τα οποία θα μπορούσαν να έρθουν ενώ απάντησε στις φωνές που ισχυρίζονται ότι έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία.

«Όποιος στον πόλεμο πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει», είπε συγκεκριμένα και επιπλέον υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν εκλογές μόλις η κυβέρνηση Παπαδήμου ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις.

Σε ότι αφορά τη διαφοροποίηση του βουλευτή του κόμματός της Λευτέρη Αυγενάκη που ψήφισε παρόν, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αντιδράσεις αλλά από την άλλη μεριά φάνηκε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι κόμμα με διαφορετική αντίληψη και δεν έχει στο καταστατικό του την έννοια της κομματικής πειθαρχίας παρά μόνο αν πρόκειται για ποινικό παράπτωμα.

«Το εύκολο για τη Δημοκρατική Συμμαχία θα ήταν να πούμε ένα ωραιότατο ‘όχι’. Δεν μπορώ όμως να κοιτάζω στα μάτια τη γιαγιά ή τη μάνα που το παιδί της έχει χάσει τη δουλειά του και την λέω ότι αν επιστρέψουμε στη δραχμή το παιδί της θα βρει δουλειά ή δεν θα φύγει για το εξωτερικό», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

«Υπάρχουν ακραίες φωνές»

Σε ότι αφορά τις πιέσεις που μας ασκούν οι δανειστές, η κα Μπακογιάννη είπε ότι έχουμε πρόβλημα αξιοπιστίας εξαιτίας της στάσης του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν φωνές στην Ευρώπη που επιθυμούν την αποτυχία της Ελλάδας.

«Υπάρχουν στην Ευρώπη ακραίες φωνές. Δεν είναι πλειοψηφικές. Οι πλειοψηφικές θέλουν να μας κρατήσουν στο ευρώ», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :