Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

"Όχι" στη δραχμή λέει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και το εξηγεί!

"Όχι" στη δραχμή λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, μίλησε για την Ελλάδα, τις ...


ελληνικές επιχειρήσεις και την αγορά, ενώ σχολίασε την πιθανότητα της επιστροφής της χώρας στη δραχμή.

"Μια επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσορυχείο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, θα λειτουργούσαμε με κόστη σε δραχμές και θα είχαμε έσοδα από εξαγωγές σε ευρώ ή δολάρια.
Όμως σαν Έλληνας δεν θα ήθελα να δω τη χώρα μου να πηγαίνει 50 χρόνια πίσω. Δεν θέλω να δω τις κοινωνικές αναταράξεις που θα ακολουθήσουν. Πρώτα είμαι Έλληνας και μετά επιχειρηματίας", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στη χώρα, αλλά και στο αβέβαιο περιβάλλον στο οποίο κινούνται σήμερα οι επιχειρήσεις, δήλωσε: "Tο να λειτουργούμε ως ελληνική επιχείρηση, και μάλιστα στη συγκεκριμένη αγορά του αλουμινίου, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι σαν να προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Εάν μπορείς να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα σήμερα, μπορείς να κάνεις δουλειές οπουδήποτε".
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα των μισθών: "Κανείς δεν θέλει χαμηλότερα τους μισθούς. Όλοι το σημειώνουμε αυτό. Το βασικό είναι το πώς λειτουργεί η αγορά εργασίας και πόσο ευέλικτη είναι. Οι νέοι νόμοι δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση".

Δεν υπάρχουν σχόλια :