Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ανιχνεύουν το νέο τοπίο

Τα νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή, μετά τις μεγάλες ανατροπές κατά την προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, χαρτογραφούν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Παράλληλα, οι ...


διαγραφέντες βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων εξετάζουν τις δυνατότητες συγκρότησης νέων κοινοβουλευτικών ομάδων, αλλά ενδεχομένως και κομματικών σχηματισμών που θα διεκδικήσουν τη λαϊκή ψήφο, με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές τοποθετούνται πλέον και από το Μέγαρο Μαξίμου έως τον Μάιο.

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις εκτιμάται πως θα επιταχύνουν και τις διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν φέρεται αρνητικός στη συγκεκριμένη προοπτική, ειδικά εφόσον στην αυριανή σύνοδο του Eurogroup «κλειδώσουν» η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI. 
Ερώτημα αποτελεί εάν σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, που πιθανότατα θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία, θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εξετάζει το ενδεχόμενο ενός μικρού ανασχηματισμού, που δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :