Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

«Σχέδιο Μάρσαλ» χρειάζεται η Ελλάδα

Την ικανοποίηση του για την υιοθέτηση από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόιερ των προτάσεων που και ο ίδιος έκανε για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ελλάδα εκφράζει ο ...


ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ο κ. Χόιερ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», ανέφερε ανάμεσα στα άλλα ότι «πέρα από το αναπόφευκτο πρόγραμμα λιτότητας, η Ελλάδα χρειάζεται ένα ‘Σχέδιο Μάρσαλ’».

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων εισηγείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να αξιοποιηθούν οι Έλληνες που εργάζονται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και διαθέτουν υψηλά προσόντα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ώστε να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας».

Υπενθυμίζεται πως το 2010 ο κ. Χατζημαρκάκης είχε καταθέσει πρόταση για ένα εθνικό σχέδιο δράσης ένα σχέδιο «Ηρακλής» που όπως ανέφερε «θα εξασφαλίσει μελλοντικά τη φερεγγυότητα της χώρας, επικουρούμενο από το σχέδιο «Ιόλαος» το οποίο αξιοποιεί τα ελληνικά στελέχη της Ε.Ε. τα οποία θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :