Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Με όπλα έκλεψαν το Μουσείο Ολυμπίας

Από τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει το παλιό αρχαιολογικό μουσείο στο κέντρο της πόλης της Ολυμπίας ευελπιστούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ότι θα ...


αντλήσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δυο κουκουλοφόρων, οι οποίοι νωρίς το πρωί της Παρασκευής άρπαξαν περίπου 68 αρχαία αντικείμενα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυο άντρες που φορούσαν στολές παραλλαγής εισέβαλαν στο μουσείο στις 7.30 το πρωί ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων την φύλακα, η οποία είναι υπάλληλος του υπουργείο Πολιτισμού, την έδεσαν - σύμφωνα με τις πληροφορίες των εισαγγελικών αρχών - σε ένα από τα αγάλματα και την φίμωσαν.

Σε σπαστά ελληνικά άρχισαν να της ζητούν να τους δείξει που υπάρχει «στεφάνι χρυσό» και τα γραμματόσημα. Η υπάλληλος επέμεινε ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους αντικείμενα στο Μουσείο και τότε οι ληστές άρχισαν να σπάνε τις προθήκες που βρίσκονταν γύρω τους και να αρπάζουν ό,τι έβρισκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα περισσότερα αντικείμενα ήταν χάλκινα και πήλινα, ενώ φαίνεται ότι ανάμεσα στ' άλλα οι δράστες πήραν και ένα χρυσό δαχτυλίδι - αν και ακριβής εικόνα για τα αρχαία που έχουν αφαιρεθεί αναμένεται αφού ολοκληρωθεί η αυτοψία που κάνουν αυτή την ώρα οι έφοροι του Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :