Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ντόρα κατά Σόιμπλε με σκληρή γλώσσα

Στην αντεπίθεση κατά των φωνών στην Ευρώπη, όπως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που επιχειρούν να παρέμβουν στην εσωτερική κατάσταση στην ...


Ελλάδα και βάζουν εμπόδια στην υλοποίηση του προγράμματος διάσωσης της χώρας μας πέρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Από τη συχνότητα του γερμανικού ραδιοφώνου Deutschlandfunk η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι καθημερινές δηλώσεις έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού ότι δεν εμπιστεύονται καθόλου τους έλληνες πολιτικούς δεν βοηθούν.

Με σκληρή γλώσσα μάλιστα επέκρινε εκείνες τις φωνές που ουσιαστικά κάνουν δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ελλάδας καθώς αναφέρονται στο σχήμα της κυβέρνησης.

«Είναι μια απόφαση που πρέπει να την πάρουμε εμείς οι Έλληνες. Δεν θα την πάρουν οι Γερμανοί για εμάς. Αυτό πρέπει να είναι σαφές. Πιστεύετε πως υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να επιτρέπει να της ορίζουν τι κυ
βέρνηση θα έχει; Υπάρχει κάποια χώρα που να θεωρεί πως μπορεί να υπαγορεύσει στη Γερμανία τι είδους κυβέρνηση θα έχει; Σε μια δημοκρατική χώρα αυτά είναι ανεπίτρεπτα», είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως «το τι θα κάνουμε με την κυβέρνησή μας είναι δική μας δουλειά».

Μάλιστα εξήγησε πως δηλώσεις που προσβάλλουν τους Έλληνες μόνο τους κομμουνιστές και τους ακροδεξιούς βοηθούν και όχι τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.

«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ένα θετικό μήνυμα από τους εταίρους μας», πρόσθεσε αναφέροντας πως θα περίμενε από τους Γερμανούς να μας πουν αφού κάναμε αυτό που μας ζητήθηκε, ότι τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε.

Αλλά η κριτική της κας Μπακογιάννη δεν σταμάτησε εκεί καθώς αναφέρθηκε και στη στάση της Γερμανίας πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση.

«Όταν ήμουν υπουργός Εξωτεριών τρία χρόνια πηγαινοερχόμουν στη Γερμανία και ποτέ κανείς δεν μου είπε: άκου, κάτι δεν πάει καλά με την οικονομία σας», σημείωσε προειδοποιώντας πως μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα είναι μια πολύ φτωχότερη Ευρώπη και κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις στη συνέχεια στην Ιταλία και τη Γαλλία.
Με ανάλογα σκληρή γλώσσα μίλησε όμως και σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σε συνέντευξή της στη Liberation δήλωσε ότι είναι άλλο πράγμα να ζητάει κανείς περισσότερες προσπάθειες και άλλο να θέλεις να ταπεινώσεις μια χώρα.
«Δεν δέχομαι ένας ξένος υπουργός να υπαγορεύει το είδος της κυβέρνησης που έχει ανάγκη η χώρα. Ναι, κάναμε λάθη και είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα, αλλά εμείς θα αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο για τη χώρα μας», τόνισε και σε άλλη συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι France24 έκανε λόγο για κύκλους στην Ευρώπη που δεν θέλουν την Ελλάδα.

«Πιστεύω όμως πως οι λαοί της Ευρώπης γνωρίζουν πως μια ελληνική χρεοκοπία σημαίνει χρεοκοπία του Ευρώ και η επόμενη ημέρα θα είναι μια ιδιαιτέρως δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη», συμπλήρωσε στέλνοντας μήνυμα πως μόνο αν οι εταίροι μας δείξουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.


1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ!