Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Χώρα δέσμια της αριστερής παραφροσύνης

του Πάσχου Μανδραβέλη
Το πρόβλημα δεν είναι η παλαβή αριστερά. Κάθε κοινωνία και κάθε χώρα έχει τους γραφικούς της. Το πρόβλημα είναι ότι η αριστερή παραφροσύνη έχει εμποτίσει όχι μόνο τη σκέψη των νέων (τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν) αλλά και των ...


πρεσβυτέρων, αυτών που κατά τεκμήριο ξέρουν δυο γράμματα και έχουν δυο δράμια μυαλό παραπάνω. Οπως είναι, για παράδειγμα, οι πρυτάνεις ή αυτοί που διαφεντεύουν την αστυνομία.
Η είδηση που μεταδόθηκε χθες είναι από εκείνες που κάνουν τον κ. Μάριο Ντράγκι να αναφέρεται «στις πολλές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας» και τους αυτήκοους ξένους δημοσιογράφους να χασκογελούν. Κάποιος (πιτσιρικάς προφανώς) εκπαιδευόμενος ειδικός φρουρός μπήκε στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης του Παντείου, για να δει μια φίλη του. Φορούσε πολιτικό μπουφάν, αλλά κάποιοι φοιτητές αντιλήφθηκαν από το παντελόνι και τα άρβυλα ότι επρόκειτο για άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησαν την απομάκρυνσή του! Μέχρις εδώ είναι όλα φυσιολογικά. Μια γενιά που μεγαλώνει με συνθήματα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» είναι φυσικό να βλέπει άρβυλα και να... αναστατώνεται. Ειδικά όταν αυτά τα άρβυλα πατούν έναν από τους ιερούς χώρους της επαναστατικής σκέψης, όπως είναι το Πάντειο. Στο φαντασιακό αυτών των παιδιών τα «γουρούνια» πρέπει να είναι γενικώς μαντρωμένα ή τέλος πάντων να μην επισκέπτονται φίλες τους εκεί που... «διακινείται ελεύθερα μόνο η επαναστατική σκέψη».
Σ’ αυτή την, κατά Ντράγκι, ελληνική ιδιαιτερότητα προστέθηκε και η ιδιαιτερότητα των πρεσβυτέρων, εκείνων που όπως προείπαμε ξέρουν δυο γράμματα και έχουν δυο δράμια μυαλό παραπάνω. Ετσι, οι πρυτανικές αρχές υπέβαλαν έγγραφη καταγγελία στην αστυνομία, ο νεαρός ετέθη σε διαθεσιμότητα και διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση. Θα οδηγηθεί δε στο αυτόφωρο για «διατάραξη ειρήνης». Της ειρήνης που επικρατεί στο... Πάντειο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Γράφαμε και παλιότερα ότι «ένας αστυνομικός της “Δύναμης Δέλτα” μαζί με δύο συναδέλφους του πήγε στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να δανειστεί ένα βιβλίο για λογαριασμό της συζύγου του, η οποία είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο εν λόγω ίδρυμα. Φοιτητές του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, αντελήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών και το πανεπιστήμιο αναστατώθηκε. “Είδαμε τέσσερις αστυνομικούς με εξάρτυση και μηχανάκια να κυκλοφορούν στο πανεπιστήμιο, ενώ εμείς κάναμε κατάληψη στο τμήμα μας. Αμέσως σκεφθήκαμε ότι έχουν έρθει να δουν τι συμβαίνει” δήλωσαν οι φοιτητές... Το βράδυ οι φοιτητές έκαναν πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο, όπου φώναξαν συνθήματα υπέρ του ασύλου και κατά των αστυνομικών... Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ψήφισμά της κατήγγειλε “την προκλητική ενέργεια παραβίασης του ασύλου”» («Καθημερινή» 3.12.2012).
Το πρόβλημα δεν είναι τα «αναστατωμένα παιδιά». Με αυτούς τους δασκάλους έκατσαν, τέτοια γράμματα έμαθαν. Το πρόβλημα είναι οι ηγεσίες αυτής της κοινωνίας που τρέχουν να προσκυνήσουν κάθε εκδήλωση της αριστερής παραφροσύνης και να πειθαρχήσουν. Πρωτοκόλλησαν καταγγελίες, κάνουν ΕΔΕ, έθεσαν σε διαθεσιμότητα και παραπέμπουν στο αυτόφωρο έναν πιτσιρικά που απλώς πήγε να δει τη φίλη του. Να τις χαιρόμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια :