Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Nouriel Roubini: Η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει φέτος

«Η ευρωζώνη βρίσκεται σε μια κατάσταση σύγκρουσης αμαξοστοιχιών σε αργή κίνηση» δήλωσε ο Roubini, ο οικονομολόγος που έχει και το παρατσούκλι ο κ. καταστροφή καθώς είχε ...


προβλέψει από το 2006 την κρίση με την κατάρρευση των Lehman Brothers το 2008, κι έκτοτε προβλέπει διάφορες καταστροφές που ευτυχώς δεν του «βγαίνουν».
Shearson Lehman/American Express Logo

«Χώρες όπως η Ελλάδα – αλλά όχι μόνο η Ελλάδα- είναι αφερέγγυες. Νομίζω πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη τους επόμενους 12 μήνες και στη συνέχεια η Πορτογαλία» δήλωσε ο Roubini στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos.

«Υπάρχει 50 % πιθανότητα να διασπαστεί η ευρωζώνη τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια. Ο κόσμος πλέον δεν θα έχει τους G-20 αλλά τους G-0 μια και δεν υπάρχει καμία συμφωνία σε περίπτωση παγκόσμιας ανισορροπίας- αλλαγή στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, στο παγκόσμιο εμπόριο, στο τραπεζικό σύστημα»
Nouriel Roubini - World Economic Forum Annual ...
«Η Αγγλία βρίσκεται σε ύφεση, ακόμα και οι ΗΠΑ δεν τα πηγαίνουν καλά, ενώ η Ινδία βρίσκεται σε επιβράδυνση και υπάρχουν ανησυχίες για αυτό. Στην Κίνα οι εξαγωγές, οι επενδύσεις στις υποδομές και η αγορά ακινήτου βρίσκεται σε κάθοδο, συνεπώς και η Κίνα βρίσκεται σε επιβράδυνση» δήλωσε.

Με πληροφορίες απο Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια :