Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Οφείλουμε να διαπραγματευτούμε ενωμένοι»


«Οφείλουμε να διαπραγματευτούμε ενωμένοι», δήλωσε (26/1) η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στις κρίσιμες  για τη ...
χώρα μας εξελίξεις των τελευταίων ημερών. «Η κυβέρνηση και τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή οφείλουν να καταλάβουν ότι οι τακτικισμοί και οι πολιτικαντισμοί τελείωσαν» προσέθεσε.

Όσον αφορά την υπερφορολόγηση και τη μείωση του 13ου και του 14ου μισθού ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης δήλωσε (27/1) ότι «οριζόντιες περικοπές και λάθη πρέπει να αποτραπούν γιατί δεν φέρνουν αποτέλεσμα».

Greece & the Eurozone [PRESS CONFERENCE]
Για τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε (25/1) ότι αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία που υποφέρει και την αγορά που στενάζει. Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε να μάθει (23/1) τί γίνεται με τα δάνεια των κομμάτων που βρίσκονται σήμερα εν αναστολή, όπως η «Πολιτική Άνοιξη».

Αναφερόμενος στο έλλειμμα του προϋπολογισμού ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε (25/1) ότι αυτό δεν μειώνεται επειδή το κράτος συνεχίζει να δαπανά πολύ περισσότερο από όσο αντέχει η πραγματικότητα της οικονομίας.

Σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκονται τα χρήματα του Ταμείου  Αρωγής των Πυροπλήκτων της Ηλείας, όπως ενημέρωσε (26/1) 
το υπουργείο Οικονομικών τον βουλευτή Ηλείας Γιώργο Κοντογιάννη, ο οποίος  σκοπεύει να επανέλθει και με νέα ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.
Ντόρα Μπακογιάννη

«Καλά θα κάνουν τα κόμματα να σοβαρευτούν», δήλωσε (25/1) ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης, σχετικά με τα όσα διαμείφθηκαν στη Βουλή κατά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου.



Για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε (24/1) ότι η ομολογία του για το μνημόνιο αποδεικνύει γιατί η χώρα με την κυβέρνηση Παπανδρέου έφτασε εδώ που είναι σήμερα.


Σε άλλη του δήλωση ο Δημ. Ζαφειριάδης κάλεσε (24/1) την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης, όπως αυτά που έχει προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία: το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στις 500.000 οικογένειες χωρίς κανένα εισόδημα και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων.
Greece & the Eurozone [PRESS CONFERENCE]
Image by ALDEADLE via Flickr
Ο Τομέας Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτηρίζει (24/1) την αξιολόγηση του συνόλου των εκπαιδευτικών ως μία πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση, εφόσον χρησιμοποιηθεί ως μέσο βελτίωσης και ενίσχυσης του λειτουργήματός τους και συνδυαστεί με πρόγραμμα δια βίου επιμόρφωσης των διδασκόντων.

Δείτε ακόμη τη συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, την Τετάρτη (25/1) στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" στη ΝΕΤ με τους Μ. Κατσίμη και Β. Βασιλόπουλο και τις παρεμβάσεις της στην εκπομπή "Ανατροπή" στο MEGA με τον Γ. Πρετεντέρη τη Δευτέρα (23/1).

Δεν υπάρχουν σχόλια :