Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Νέο φιλελεύθερο κόμμα από διακεκριμένους πολίτες εν όψει

Στην προσπάθεια μετέχει τόσο η Δράση του κ. Στ. Μάνου, 
όσο και η Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.
Ηγέτη με το προφίλ του κ. Λουκά Παπαδήμου αναζητούν πολίτες που ναι μεν δεν έχουν ενεργό ανάμειξη στην πολιτική, όμως μετέχουν σε πολιτικές οργανώσεις του φιλελεύθερου χώρου. Θα συναντηθούν την ...

Πέμπτη φιλοδοξώντας να κατέλθουν από κοινού στις εκλογές. Μάλιστα, όπως διαμηνύουν, απαράβατη προϋπόθεση για να γίνει εφικτή και η δική τους συμμετοχή είναι να μην υπάρχει συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην «εμπροσθοφυλακή» του νέου σχήματος, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνους όλους όσοι συζητούν. Εκεί που όλοι συναινούν, είναι τα χαρακτηριστικά αυτού που θα ηγηθεί. Σκιαγραφείται ένα πρόσωπο με «κοινά στοιχεία» με τον νυν πρωθυπουργό της χώρας.

Κατά πληροφορίες πάντως, σε τακτική συνεργασία με τη «Δημιουργία Ξανά» βρίσκονται ήδη και οι «Δημοκρατικοί» των κ. Θ. Πολυζωίδη και Τ. Τσάνη, η «Ενωμένη Ελλάδα» με εκπρόσωπο τον κ. Φ. Σαραντόπουλο, ο «Λόγος Πολιτών» του κ. Αν. Ματαράγκα και οι «Δημιουργικοί Πολίτες» του κ. Αλ. Κάντζη. Σημειωτέον ότι οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες έχουν ήδη συναντηθεί και με τους εκπροσώπους της Δράσης κ. Αρ. Αϊβαλιώτη και Τ. Αβραντίνη, ενώ σε μία από τις τελευταίες συσκέψεις τους ήταν και οι γνωστοί οικονομολόγοι κ. Αρ. Δοξιάδης και Γ. Προκοπάκης, χωρίς ωστόσο οι τελευταίοι να έχουν αποσαφηνίσει αν επιθυμούν μια ενεργότερη ανάμειξη.
Με ενδιαφέρον άλλωστε δεν κρύβουν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο χώρο και όσοι πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του «Κοινωνικού Συνδέσμου», αλλά ύστερα από τη διαφωνία τους με τον κ. Γ. Φλωρίδη εγκατέλειψαν το εγχείρημα. Δηλαδή οι κ. Απ. Δοξιάδης, Χ. Τσούκας, Ν. Μαρατζίδης, Χ. Μουτσόπουλος, Αντ. Λυμπεράκη, Γ. Σκαμπαρδώνης κ.ά. Αντιστοίχως ενήμεροι δηλώνουν για την κινητικότητα στον εν λόγω χώρο και οι κ. Γ. Γραμματίδης και Λ. Τσούκαλης, οι οποίοι επίσης τάσσονται υπέρ της ιδέας μιας νέας ανεξάρτητης πρωτοβουλίας πριν από τις εκλογές. Στον αντίποδα, άλλα γνωστά στελέχη από τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, όπως ο κ. Ν. Αλιβιζάτος ή ο κ. Γ. Στουρνάρας, δεν πιστεύουν πως θα είχε τύχη οποιοδήποτε τέτοιο εγχείρημα χωρίς τη συμμετοχή και γνωστών πολιτικών.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Αμα ειναι να κατέβουν 10 διαφορετικά κόμματα τοτε μη παμε καθόλου να ψηφισουμε.

Ας αφησουμε λοιπον την αριστερα και τις λοιπες λαικιστικες δυναμεις να εχουν το πανω χερι και εμεις να τσακωνομαστε για το ποιος εχει πολιτικα προσωπα και ποιος οχι και αλλα τετοια ωραια.