Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η ουγγρική κυβέρνηση ολισθαίνει στη δικτατορία

«Η Ουγγαρία ολισθαίνει στην κοινοβουλευτική δικτατορία», δηλώνει στην «Κ» ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Ατίλα
Μέστερχαζι, σε μια περίοδο που εξαιτίας ακραίων μέτρων που έλαβε η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν, η χώρα εξελίσσεται σε «μαύρο πρόβατο» της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ. Ορμπαν εξελέγη με σημαία την αποπομπή του ΔΝΤ από τη χώρα, επαγγελλόμενος την ταχύτατη είσοδο της οικονομίας στην ανάπτυξη. Γρήγορα όμως ανέκρουσε πρύμναν και τώρα επιζητεί συνομιλίες για νέο δάνειο από το Ταμείο. Βρίσκει όμως αντίδραση από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον. σεων εργασίας. Είναι γι’ αυτόν τον λόγο ουσιαστικής σημασίας η συμφωνία με το ΔΝΤ και την Ε. Ε. για την όσο το δυνατόν ταχύτερη και ασφαλέστερη ενεργοποίηση της διαδικασίας δανειοδότησης της Ουγγαρίας, ενδυναμώνοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη προς τη χώρα. Εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε ο πρωθυπουργός έχουμε ανάγκη σήμερα την σύναψη συμφωνίας με το ΔΝΤ και την Ε. Ε. – Παρ’ όλα αυτά, ενώ οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν κάμψη του κυβερνώντος κόμματος, δεν δείχνουν να καρπώνεται τη φθορά το κόμμα σας.
– Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το Ουγγρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (MSZP) υπήρξαν σοβαρά παθητικά αξιοπιστίας των οποίων τις επιδράσεις βιώνουμε μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο δημοκρατικό αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Ουγγαρία είναι το MSZP. Μετά τις βουλευτικές εκλογές καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση μπαίνοντας στη διαδικασία της αναδιοργάνωσης του κόμματος με τα ποσοστά μας να σημειώνουν αργή, αλλά σταθερή αύξηση. Πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές θα καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :