Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή από τον Ιδιωτικό Υπάλληλο στον Δημόσιο

Δημόσιε υπάλληλε, υπάλληλε ΔΕΚΟ κλπ των 1300 ευρώ, προσωπικά δεν σε γνωρίζω γιαυτό και δεν έχω λόγο ούτε να σε πιστέψω ούτε να σε αμφισβητήσω ότι δεν παίρνεις αρκετά από το ...


δημόσιο για την εργασία που αποδίδεις Οι στατιστικές και η εμπειρία, μου λένε ότι δεν αποδίδεις ούτε για 500. Παρόλα αυτά δεν γνωρίζω αν δεν παίρνεις σαν υπάλληλος υπουργείου δύο ή και δυόμιση χιλιάρικα για να ζεσταίνεις τις πολυθρόνες του γραφείου σου.

Δεν έχω λόγο πιστέψω ότι δεν έπαιρνες το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης. Ούτε το εφάπαξ, από τα υποτιθέμενα χρήματα που σου κρατάνε (πόσα ακόμα έπρεπε να πάρεις;). Δεν γνωρίζω αν είσαι εφοριακός και λαδωνόσουν από τις εταιρίες για μην βάλεις πρόστιμο, ζημιώνοντας το κράτος φυσικά. 
Δεν ξέρω αν είσαι στην πολεοδομία και φακελωνόσουν από τους εργολάβους για να κάνεις τα στραβά μάτια για τις παρανομίες τους, ζημιώνοντας πάλι το κράτος. Δεν γνωρίζω αν είσαι δάσκαλος και κάθεσαι τέσσερις μήνες το χρόνο και δουλεύεις 25 ώρες την εβδομάδα, υποχρεώνοντας, από την τεμπελιά σου, οι μαθητές να κάνουν ιδιαίτερα. Δεν γνωρίζω αν είσαι τελωνειακός και τα οικονομάς από παράνομες εισαγωγές, ούτε αν δουλεύεις στην ΔΕΗ και παίρνεις μίζες για να δίνεις έργα σε εταιρίες που δεν μειοδότησαν σε διαγωνισμό.

Αν δουλεύεις στην Ολυμπιακή, τότε σίγουρα θα έκλεβες ρόδες και μπαταρίες για το αυτοκίνητό σου, βάζοντας την εταιρία μέσα. Αν είσαι στον ΟΣΕ τότε είναι βέβαιο ότι θα έστελνες μεταφορικές χωρίς τιμολόγια παίρνοντας ένα χαμηλότερο κόμιστρο για την πάρτη σου και χρεώνοντας την εταιρία, φυσικά. 
Αν είσαι στον ΟΤΕ τότε θα μπήκες σίγουρα με βύσμα στην ήδη φορτωμένη με υπαλλήλους εταιρία παίρνοντας παχυλό μισθό. Σαν υπάλληλος σε κρατικό κανάλι μπορεί πολύ απλά και να μην πάτησες το πόδι σου ποτέ σε αυτό. 
Αν είσαι στην αστυνομία θα έσβηνες κλείσεις, θα έκανες του κόσμου τις παρανομίες μένοντας ατιμώρητος και θα έπινες το φραπέ σου καθημερινά στη μπουγάτσα εν ώρα υπηρεσίας ενώ μπορεί να πληρωνόσουν διπλό μισθό για ειδικές αποστολές. 
Σε περίπτωση που δηλώνεις δασοκόμος, τότε μάλλον θα έπαιρνες μίζες για να κάνεις τα στραβά μάτια για τα αυθαίρετα στα δάση. Δηλώνεις στρατιωτικός; Ε, τότε σίγουρα στην καλύτερη περίπτωση για το κράτος απλώς να έκλεψες την τροφοδοσία του στρατού σαν υπεύθυνος συσσιτίου. 
Ίσως πάλι να δουλεύεις σε νοσοκομείο και να τα έκανες πλακάκια με κάποια εταιρία κόβοντας ψεύτικα τιμολόγια αυξημένα στο δεκαπλάσιο για οικονομάτε σε βάρος του κράτους. Αν είσαι συνδηκαλιστής του δημοσίου δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πόσο άσχημα σου φέρθηκε η μοίρα.

Εγώ προσωπικά, δημόσιε υπάλληλε, δεν σε λυπάμαι καθόλου. Με την δική σου ανοχή και ψήφο και για την δική σου βολή, ανατράφηκε αυτό το τέρας που λέγεται ελληνικό δημόσιο. Μαζί με τ6ην δική σου υπογραφή δημιουργήσαμε αυτά τα εκτρώματα που λέγονται πολιτική. Αυτούς τους ανίκανους που ούτε απλές εντολές δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Κολυμπήστε τώρα, λοιπόν, στο βόθρο που φτιάχτηκε με τα δικά σας σκατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :