Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η χώρα καίγεται και... τα παιδία παίζει


H εικόνα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου θα μπορούσε άνετα να παραπέμπει σε σχολική τάξη του Δημοτικού όπου ο δάσκαλος αντιμετωπίζει ένα μπουλούκι από μικρά παιδιά που μαλώνουν μεταξύ τους, παίρνει το ένα το παιχνίδι του άλλου και, τα περισσότερα από αυτά, δεν κάνουν σωστά τα μαθήματα τους.

Βορίδης εναντίον Ραγκούση και Παπουτσή. Χρυσοχοίδης εναντίον Βορίδη. Βενιζέλος και 


Διαμαντοπούλου εναντίον των -απόντων- Δήμα και Αβραμόπουλου. Φραστική αντιπαράθεση μεταξύ Λοβέρδου- Βενιζέλου. Ανάλογη είναι και η κατάσταση μεταξύ των στελεχών των κομμάτων και εκτός υπουργικού συμβουλίου. Μιχελάκης εναντίον Ρέππα και τανάπαλιν. Μιχελάκης εναντίον Πάγκαλου. Αβραμόπουλος εναντίον Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Λύτρα αλλά και εναντίον της ΝΔ γιατί αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει. Και μέσα σε όλα αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου -σαν να παίζει την Monopoly των παιδικών μας χρόνων- συγκαλεί...υπουργικό συμβούλιο μετά την συνεδρίαση του κανονικού υπουργικού συμβουλίου.

Δεν γνωρίζω με αυτά τα δεδομένα πόσο θα αντέχει ακόμα να πρωθυπουργεύει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος κάνοντας τον παιδονόμο υπουργών. Το βέβαιο είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», όπως την είπε το ΠΑΣΟΚ, ή «ειδικού σκοπού» όπως την λέει η ΝΔ ή «εθνικής σωτηρίας» όπως την λέει ο ΛΑΟΣ, δεν είναι δυνατόν να μακροημερεύσει.

Κι αν τα δεδομένα δεν αλλάξουν γρήγορα, ίσως και να μην πρέπει τελικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια :