Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ενορχηστρωμένη επίθεση από ΜΜΕ της ΝΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Αν κρίθηκε απαραίτητη η κυβέρνηση συνεργασίας, ήταν για να υπάρξει κοινωνική ειρήνη και καλύτερη μεταρρυθμιστική διαχείριση και προοπτική, απέναντι στα αναγνωρισμένα προβλήματα της οικονομίας που δεν έχουν βρει ακόμα λύση (να ‘ναι καλά ο κ. Παπανδρέου).
Ασφαλώς το κακό θα διαιωνίζεται αν ούτε αυτή η κυβέρνηση δεν τρέξει τις 


στοιχειώδεις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, ώστε να περιοριστούν οι περιττές δαπάνες και να εισρεύσουν στα ταμεία έσοδα, όχι από μισθούς και συντάξεις που δεν αντέχουν άλλο το βάρος, αλλά από την επιχειρηματικότητα που σήμερα είναι ανύπαρκτη στη χώρα μας.
Το να κόβονται μισθοί, επιδόματα και συντάξεις, συμφωνούμε όλοι ότι δεν είναι λύση. Ωστόσο, το χειρότερο όλων είναι να βγαίνουν ενορχηστρωμένα δημοσιεύματα που καλλιεργούν το μίσος στη κοινωνία. Γιατί αν γίνουν εκλογές (που μας έχει ζαλίσει η ΝΔ να τις κάνει ΤΩΡΑ που νιώθει την πορδή της δύναμη), τότε δεν θα περικοπούν, αλλά θα διακοπούν ολοσχερώς αυτά τα επιδόματα και τότε πράγματι θα ισχύει η ακρίβεια του χαρακτηρισμού “καιάδας”.
Γιατί απλούστατα οι “κουτόφταγκοι” θα μας κόψουν την πίστωση και θα πρέπει να περιορίσουμε τις δαπάνες του κράτους βίαια στο επίπεδο των κρατικών εσόδων, που δεν επαρκούν ούτε στο μισό των σημερινών επιπέδων (κι αυτό θα είναι μόνο η αρχή της ολοσχερούς καταστροφής).
Η κυβέρνηση προς το παρόν θερίζει το χάος που έσπειρε η προηγούμενη. Ας της δώσουμε λοιπόν χρόνο πριν την κρίνουμε. Αν ο κόσμος βγει στους δρόμους, αν κατέβει η κυβέρνηση, τα πράγματα θα γίνουν κυριολεκτικά βίαια.
Αυτά που γράφω, δεν τα απευθύνω στη Συγγρού που από καιρό έχει αποδείξει πόσο ανεύθυνοι είναι απέναντι στο τόπο. Τα απευθύνω στον ανώνυμο πολίτη, δικαιούχο των επιδομάτων, μαζί με την έκκλησή μου να κάνει υπομονή μέχρι τουλάχιστον να δούμε απτό έργο από αυτή τη κυβέρνηση, που να οφείλεται στις επιλογές της και όχι στο χάος που παρέλαβε από τον κ. Παπανδρέου.
Στο τιμόνι σήμερα δεν είναι ένας από τους λύκους του κομματικού κράτους που μας έφερε σε αυτή τη κατάσταση, αλλά ένας ικανός τεχνοκράτης που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και διαθέτει την θέληση να διαλύσει το σάπιο κομματισμό που μας έφερε έως εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :