Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Αν καταφέρουμε και τον κάνουμε Πρωθυπουργό, μην πείτε ότι δεν μας... προειδοποίησε!

Το Antinews, υπήρξε ανέκαθεν για 'μένα, πηγή έμπνευσης! Τα περισπούδαστα και εμπεριστατωμένα άρθρα του, μιλούσαν πάντα στη καρδιά μου και με έκαναν πάντα περήφανο για την απόφασή μου να είμαι φανατικός ...


Αντι-Σαμαρικός! Σας την έσκασα, έτσι; Πολλές φορές προσπάθησα να στείλω σχόλια σε διάφορα κείμενά του, αλλά, μετά τη δεύτερη απόπειρα, το όνομά μου αλλά και το Email, έχουν καταχωρηθεί σαν SPAM και απορρίπτονται Sans Voir! 
Στην αρχή με ενόχλησε και με νευρίασε, μέχρι που κατάλαβα ότι μάλλον θα έπρεπε να είμαι περήφανος γι' αυτή την απόρριψη!

Προ ημερών διάβασα ένα "ενδιαφέρον" άρθρο του "γνωστού" Fack-ton X (συγνώμη, Factor X ήθελα να πω) και κάποιου Κώστα Ροδινού. Σ' αυτό, με τρόπο που δεν σήκωνε κουβέντα, παρέθεταν τις κινήσεις του Σαμαρά μόλις γίνει Πρωθυπουργός! 
Όχι "Αν", ούτε "άμα" ή "σε περίπτωση"! Απλά και σκέτα "Μόλις"! Βέβαια, αμέσως μου ήλθε στο μυαλό το λαϊκό γνωμικό «ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον ονομάσαμε» αλλά είπα να δώσω τόπο στην οργή να ασχοληθώ με την ουσία του θάματος!

Αν λοιπόν, για κακή μας τύχη γίνει κάτι τέτοιο, ακούστε τι μας περιμένει, κατά τους συγγραφείς, στα χέρια του Αντωνάκη. Βέβαια θα μπορούσα να κλείσω εδώ αυτή μου την παρέμβαση συνοψίζοντας το ρεζουμέ του προγράμματος Σαμαρά στο "Ότι ποθεί η καρδιά σας", ή "Ότι πάρετε τζάμπα, το αφεντικό τρελάθηκε", ή ".. Και γέφυρες θα σας κάνουμε . και σχολεία θα σας κάνουμε"! Διαλέξτε και πάρετε. 
Απ' όλα έχει ο μπαχτσές. "Κάντε μας Κυβέρνηση ρε γαμώ το και όλα τα' άλλα, θα τα βρούμε στο δρόμο"! Αλλά όχι, μια και είχα καιρό να γράψω, θα προσπαθήσω να κάνω μα πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση, λόγω των ημερών! Ξεκινάμε λοιπόν.

Λένε λοιπόν οι Fac/Ροδ.
«Η επόμενη κυβέρνηση (του Σαμαρά βεβαίως, βεβαίως), επειδή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα μεταπολιτευτικά προβλήματα (να τες οι πρώτες δικαιολογίες), δεν θα έχει ούτε μια μέρα για χάσιμο. Επιπλέον, δεν θα έχει ούτε μια μέρα περίοδος χάριτος. Για αυτό και ο Α. Σαμαράς. μπλα, μπλα, μπλα»!
Την πιάσατε αυτή την δήλωση περί "χάριτος"; Τί πιο σωστό, τί πιο ρεαλιστικό θα μου πείτε. Έλα όμως που μερικές γραμμές παρακάτω, το αλλάζουν (φαίνεται ότι ο Σαμαράς έχει ιδρύσει "σχολή" κωλοτούμπας με πολλούς απόφοιτους πτυχιούχους) και δηλώνουν: «Η κυβέρνηση θα έχει χαρακτηριστικά κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας!!! (Αυτό πάλι;) Θα εξασφαλισθεί μεγαλύτερη κοινωνική ανοχή και περίοδος χάριτος!!! 
Πολύ περισσότερο (πόσο, πόσο;) από μια καθαρά κομματική κυβέρνηση, η οποία θα αντιμετωπιστεί αυστηρά από την επομένη κιόλας ημέρα».
Την είδατε την "κωλοτούμπα"; Κανονικά δεν θα είχαμε ούτε μια μέρα «περίοδο χάριτος» αλλά ονομάζουμε την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και το λύσαμε το πρόβλημα!
Και συνεχίζουν. «Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει δώσει αυστηρές οδηγίες να μην καλλιεργούνται ελπίδες για άμεση λύση των προβλημάτων, επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. 
Πράγμα το οποίο τηρεί και ο ίδιος στις ομιλίες του. Άλλωστε η «ρεαλιστική αντιπολίτευση» και η «υπεύθυνη στάση» κυριάρχησαν στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε η ΝΔ αυτά τα δύο χρόνια». Αυτοί, ή μας περνάνε για κρετίνους ή προσπαθούν να μας τρελάνουν! Μήπως πιστεύουν ότι ζούσαμε σε άλλη χώρα και μόλις προ ολίγου παλιννοστήσαμε; «Υπεύθυνη στάση»; Ούτε τη σημασία αυτών των λέξεων δε ξέρει ο Σαμαράς και τα πρωτοπαλίκαρά του!

Και το παραλήρημα συνεχίζεται!
Οι πρώτες πρωτοβουλίες
«Η πρώτη κίνηση του νέου πρωθυπουργού θα είναι φυσικά μια μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση. ..ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα λίγων υπουργών που θα είναι έτοιμοι για όλα (κάτι σαν καμικάζι ας πούμε)! 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Σαμαράς σχεδιάζει ένα πραγματικά ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα». Έλα όμως που, από κεκτημένη ταχύτητα και συνήθεια φαντάζομαι, κάνουν άλλη μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα! Εξομολογούνται ότι στις προθέσεις του Σαμαρά είναι να ιδρύσει (πέρα από τα υπάρχοντα προφανώς) και τα εξής νέα Υπουργεία:
Υπουργείο Προϋπολογισμού και Δημοσίων Εσόδων.
Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργείο Ναυτιλίας
Υφυπουργείο Επενδύσεων
Και... πολύ μικρή και ευέλικτη Κυβέρνηση, μα την αλήθεια! Άσχετα από το αν τα παραπάνω Υπουργεία χρειάζονται ή όχι, εκείνο που είναι ενοχλητικό είναι το δούλεμα που μας πατάνε!
«Θα ακολουθήσει (με τις προγραμματικές δηλώσεις) δέσμη άμεσων πρωτοβουλιών που θα αφορούν την ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος, την ενίσχυση των εθνικών θέσεων και των Ενόπλων Δυνάμεων, την ενίσχυση των κατώτατων συντάξεων, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας».
Ξεχάσανε τίποτα; Α, ναι, πες μας και για τα ποτάμια και τα παιδιά, μεγάλε! Τί δηλαδή, μόνο γέφυρες και σχολεία;

Και για να μας καθησυχάσουν(!) (προφανώς), μας ρίχνουν στο τραπέζι το μεγάλο τους ατού: «Κατ' αρχήν ο Σαμαράς θα έχει ο ίδιος την εποπτεία της οικονομίας». Αν αυτό δεν είναι απειλή, δεν ξέρω τι είναι!

Τέλος, σαν χαριστική βολή, πετάνε στο τραπέζι τα... ρέστα τους!
Το όραμα
«Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή είναι ότι η κυβέρνηση έχει προοπτική δεκαετίας. Όραμα του είναι το 2021. 
Τότε που θα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας μας να ζούμε σε μια Ελλάδα σύγχρονη, ισχυρή και ευημερούσα. Και κυρίως απαλλαγμένη από Τρόικες»! 
 Να πω τώρα ότι τα στήθια μου δεν φούσκωσαν από Εθνική Περηφάνια, θα πω ψέματα. 
Α, ρε Αντώνη, κάτι τέτοια μας λες (έστω και μέσω των "υποτακτικών" σου) και μας τρελαίνεις! Το να μη σε ψηφίσουμε μετά από όλα αυτά, θα ισοδυναμεί με "εθνική προδοσία"! Όσο για το να σε ψηφίσουμε με τί ισοδυναμεί, το αφήνω στη φαντασία σας.
Προφανώς τα παραπάνω συνάδουν με την άλλη αρλούμπα περί "Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας"! 
Τώρα, πώς αυτό το πολυδιαφημισμένο μαγικό σχέδιο των 100 πρώτων ημερών, μέσα στο οποίο ο Αντωνάκης διακήρυττε ότι θα έλυνε (ως δια μαγείας προφανώς) όλα τα προβλήματα, μεταλλάχτηκε σε 10 χρόνια (καταναγκαστικά έργα;), μόνο ο Σαμαράς και (ίσως) ο Θεός ξέρει.

Πάντως, αν καταφέρουμε(!) και τον κάνουμε Πρωθυπουργό (γιατί, περί κατορθώματος θα πρόκειται!), μην πείτε ότι δεν μας προειδοποίησε!

Πάνος Χατζηκωνσταντίνου // στο DeFreJus


Δεν υπάρχουν σχόλια :