Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Με αιτήματα και αγριεμένος έρχεται ο Καρατζαφέρης με το νέο έτος . Εκνευρισμένος με τα κολπάκια του Αντώνη Σαμαρά!

Έτοιμος να αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση είναι ο Καρατζαφέρης εφόσον συνεχιστεί το βλακώδες και κουτοπόνηρο παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας με την «συμβολική» συμμετοχή της στο επιτελείο
Παπαδήμου. Ο Καρατζαφέρης έχει καταλάβει ότι ο Αντώνης Σαμαράς στις κατιδίαν συνομιλίες του με Ευρωπαίους και τον Παπαδήμο συμφωνεί απόλυτα με την ανάγκη λήψης νέων μέτρων και την αναγκαιότητα της συγκυβέρνησης.

Εξωτερικά όμως πυροδοτεί αντιδράσεις και υποσκάπτει την συγκυβέρνηση για να το παίζει ο «καλός» της παρέας και ο «χρισμένος» σωτήρας του έθνους ! Συνεχίζει απαρέγκλιτα το παιχνίδι που παραδέχτηκε στον διάλογό του με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φιγιόν, ότι λέει ψέματα μόνο για προεκλογικούς λόγους (video παρακάτω)

Έτσι αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Βλέποντας την αναποτελεσματικότητα της συγκυβέρνησης, την "εθνοπατριωτική" επίθεση που δέχεται από τα ακροδεξιά σταγονίδια της ΝΔ και τις δημοσκοπήσεις (πειραγμένες φυσικά) που στήνει το σύστημα του δικομματισμού, δεν διαθέτει πολλά περιθώρια ελιγμών πλην κάποιας θεαματικής κίνησης με την οποία θα επιτίθεται ευθέως στη Νέα Δημοκρατία και την «εθνοσωτήρια» ηγεσία της, που είναι βουτηγμένη σε σύνδρομα και εσωκομματικούς παραγκωνισμούς

Λεπτομέρειες: ο Καρατζαφέρης ήδη στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό έστησε το νέο πακέτο διαφοροποιήσεών του. Αναφέρθηκε σε σειρά πρακτικών και πολιτικών ενστάσεων ως προς το κυβερνητικό σχήμα: πολυμελές, αναποτελεσματικό, έρμαιο των εσωκομματικών προβλημάτων στο ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη λήψης πολιτικών πρωτοβουλιών. ενόψει του «Μνημονίου 2», εντός των προσεχών 45 ημερών, σε θέματα όπως απελευθέρωση επαγγελμάτων, εξυγίανση επικουρικών, νέο φορολογικό κ.ά. Επεσήμανε ότι το νέο Μνημόνιο, θα πρέπει να περιλαμβάνει σαφές πρόγραμμα περιστολών σε βάθος χρόνου. Το ενδεχόμενο προώθησης όλων αυτών των μέτρων και, αμέσως μετά, προσφυγής στις κάλπες συνιστά «αυτοκτονικό ιδεασμό» για τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, λόγω της ανεξέλεγκτης λαϊκιστικής αντιπολίτευσης. Έτσι διαφοροποιείται κάθετα με τον Σαμαρά και προτείνει, ο βίος της, «ανασχηματισμένης» κυβέρνησης Παπαδήμου να παραταθεί σε ικανό βαθμό ώστε οι πολίτες να μην φθάσουν στις κάλπες υπό το βάρος ενός νέου πακέτου μέτρων, αλλά, πιθανόν, υπό την προοπτική ότι αυτά τα μέτρα αποδίδουν και η οικονομία εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :