Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

New York Times: Ο χρόνος τελειώνει για το ευρώ

Κλείνει με γρήγορους ρυθμούς το «παράθυρο» της ευκαιρίας για τη διάσωση του κοινού νομίσματος, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Στο δημοσίευμα με τίτλο «ακόμη κι αν δρουν οι κυβερνήσεις, ο χρόνος τελειώνει για το ευρώ» οι New York Times αναφέρονται στην 


ελληνική και την ιταλική στροφή σε πιo...τεχνοκρατικές κυβερνήσεις που θα εφαρμόζουν τα μέτρα λιτότητας και τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ευρωζώνη.
«Παρά τα δραστικά και απτά αυτά βήματα, όμως, υπάρχει μία σειρά από προβλήματα που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν γρήγορα την πρόοδο της Ευρώπης» γράφει η εφημερίδα και εξηγεί ότι στο κέντρο του προβλήματος βρίσκεται η Γερμανία που μαζί με τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες επιμένουν στην επιβολή αυστηρής λιτότητας στις υπερχρεωμένες χώρες της ζώνης του ευρώ ως απάντηση για την επίλυση της κρίσης χρέους.
«Οποιεσδήποτε προτάσεις για να μοιραστεί το χρέος με τις βαριά υπερχρεωμένες χώρες μέσω της κολεκτιβοποίησης του ευρωπαϊκού χρέους- ακόμη κι αν είχαν συνεισφορά στην ευημερία των βόρειων χωρών με την κατανάλωση των εξαγωγών τους- απορρίπτονται εκ των προτέρων κυρίως υπό τον φόβο πολιτικών αντιδράσεων» σημειώνει η εφημερίδα, που φιλοξενεί δηλώσεις αναλυτών οι οποίοι αναφέρουν ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να δράσει άμεσα για την κρίση χρέους που φαίνεται ότι πλέον ακουμπά και την Ιταλία.
Οι New York Times υπογραμμίζουν ότι την περασμένη εβδομάδα ανεξάρτητοι οικονομικοί σύμβουλοι πρότειναν στην Γερμανίδα καγκελάριο έναν τρόπο για να μοιραστεί το ευρωπαϊκό χρέος και να προστατευθούν Ιταλία και Ισπανία. Η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να απέρριψε την ιδέα ως αδύνατη χωρίς αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :