Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Νίκος Παπανδρέου: «Γιώργο φύγε τώρα!»


Πλήρως αντίθετη με τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου είναι σύμφωνα με ασφαλείς και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες η οικογένεια του. 
Τόσο η μητέρα του, Μαργαρίτα, όσο και τα 


αδέρφια του, Νίκος και Αντρίκος, διαφώνησαν ανοιχτά μαζί του στην επιλογή του δημοψηφίσματος αλλά και στην απονενοημένη απόπειρα τοποθέτησης του Φίλιππου Πετσάλνικου στην πρωθυπουργία της χώρας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως η οικογένειά του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, τον πιέζει πλέον να παραιτηθεί και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι η παραμονή του μπορεί να οδηγήσει το κόμμα σε διάσπαση και τον ίδιο σε πλήρη πολιτική χρεοκοπία.

Τα κρίσιμα 24ωρα που ακολούθησαν το δημοψήφισμα και την οπερετική πρόταση Πετσάλνικου, ολόκληρη η οικογένεια τον πίεσε ασφυκτικά να παραιτηθεί επισημαίνοντάς του ότι αυτή ήταν η μόνη επιλογή για να διασώσει το κύρος, την αξιοπρέπεια και την υστεροφημία του. «Δεν μπορείς να μείνεις έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα», του είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αδερφός του Νίκος, και πρόσθεσε ότι «αν επιμείνεις στην επιλογή Πετσάλνικου, θα ταπεινωθείς», όπως και έγινε. Ο Νίκος Παπανδρέου φέρεται να του είπε κι άλλα σκληρά αλλά αληθινά: «Ο Φίλιππος είναι μια τραγική επιλογή και θα ξεφτιλιστούν τα πάντα. Ο κόσμος δεν θέλει μια θεσμική λύση με έναν ανύπαρκτο πρωθυπουργό, θέλει απλά μια λύση και αυτή δεν μπορεί να είναι ο Πετσάλνικος».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, ο αδερφός του Νίκος φέρεται να του είπε ότι «είναι ένα τραγικό λάθος και μολονότι μπορεί να δικαιωθείς στο μέλλον, αυτή η απόφαση τώρα δρομολογεί την έξοδό σου από την πολιτική». Ο αδερφός του επίσης θεωρούσε ότι μετά από τον ίδιον, θα έπρεπε να προτείνει έναν πρωθυπουργό που δεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, μια λύση που θα ικανοποιούσε την κοινωνία. Ο Νίκος Παπανδρέου φέρεται να λέει στο περιβάλλον του ότι δεν τον ενδιαφέρει η συνέχιση της δυναστείας Παπανδρέου «αφού σε μια μοντέρνα κοινωνία αυτά τα πράγματα είναι τελειωμένα», όπως επίσης θεωρεί επικίνδυνο και βλακώδες αυτό που λένε στο Γιώργο κάποιοι συνεργάτες του ότι «ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται». Θεωρεί επίσης απολύτους συνυπεύθυνους για τα ολέθρια λάθη του Γιώργου, τον Νίκο Αθανασάκη και τον Γιώργο Ελενόπουλο τους οποίους κατηγορεί ότι τον ενθάρρυναν να πάρει λανθασμένες αποφάσεις.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, o Γιώργος Παπανδρέου που έχει αποσταθεροποιηθεί πλήρως μετά τις τελευταίες εξελίξεις αντιδρά σπασμωδικά γιατί φοβάται τις επιθέσεις που θα δεχτεί αν παραιτηθεί, χωρίς την ασπίδα της προστασίας του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, φοβάται και το ενδεχόμενο δικαστικών διώξεων εις βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :