Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τι είναι αυτό που ουσιαστικά αρνείται σήμερα ο κ. Σαμαράς;


Κυβέρνηση μικρού, περιορισμένου ορίζοντα και χωρίς πολιτικά πρόσωπα, προτείνει σύμφωνα με τα συμφέροντά του, ο Αντώνης Σαμαράς οδηγώντας τη χώρα σε μια εκλογική αναμέτρηση μέχρι ο πρόεδρος της ΝΔ να καταφέρει την πολυπόθητη, γι’ αυτόν, αυτοδυναμία. 
Η χώρα σε απόλυτο χάος για το προσωπικό καπρίτσιο και για την προσωπική βεντέτα ενός πολιτικού ανδρός που 

σκίζει τα ρούχα του ότι πάνω απ' όλα βάζει την σωτηρία της πατρίδας. 

Αλλά αφού πάνω απ'όλα βάζει τη σωτηρία της χώρας τότε γιατί δεν συνεργάζεται με άλλα κόμματα; Γιατί αρνιόταν μέχρι προ τίνος να ψηφίσει την δανειακή σύμβαση ως προδοτική, ενώ σήμερα, μπροστά στην περίπτωση της απόρριψής της σε ένα δημοψήφισμα, έρχεται και την ψηφίζει κραυγάζοντας πως σώζει τη χώρα; 

Μετά την πρόταση του πρωθυπουργού να θέσει ενώπιον της κρίσης του λαού με δημοψήφισμα την νέα δανειακή σύμβαση - το νέο Μνημόνιο, ο κ. Σαμαράς βρέθηκε αντιμέτωπος των ευθυνών του. Και με σε μία στροφή 180 μοιρών υιοθέτησε ξαφνικά την στάση  του Γ.Καρατζαφέρη και της Ντ.Μπακογιάννη ("δεκανίκια" τους αποκαλούσε ο ίδιος τότε) απέναντι στο νέο Μνημόνιο για την νέα δανειακή σύμβαση. Τι λέει πως θα κάνει ο κ. Σαμαράς σήμερα; Ότι έκαναν και οι Μπακογιάννη και Καρατζαφέρης τότε που η χώρα ήταν ένα βήμα (15 μέρες για την ακρίβεια) προ της χρεωκοπίας δηλαδή ψηφίζει να πάρουμε τα χρήματα αλλά όχι και τα επιμέρους μέτραΔηλαδή σήμερα ο κ. Σαμαράς με τη στάση του δικαιώνει πλήρως την υπεύθυνη στάση που έδειξαν τότε όσοι ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση και δεν ψήφισαν βέβαια τα μέτρα ή κάποια από αυτά. 

Παρόλα αυτά ο κ. Σαμαράς αρνείται να συνεργαστεί με τα άλλα κόμματα και επιμένει να διαχωρίζει τη θέση του. Ο κ. Σαμαράς αρνείται πεισματικά μπροστά στο μικροπολιτικό όφελος να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. 

Τι είναι αυτό όμως που ουσιαστικά αρνείται σήμερα ο κ. Σαμαράς


Ο  πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά δηλαδή αρνείται την ευκαιρία που του δίνεται αυτή τη στιγμή να πάει μέσα από μία κυβέρνηση συνεργασίας μαζί με τον κ. Παπανδρέου και να διαπραγματευτούν από κοινού τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Ο κ. Σαμαράς δεν αποδέχεται την μοναδική ευκαιρία που του δίνεται να συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση μέσα από μία κυβέρνηση συνεργασίας για τη διαμόρφωση της δανειακής σύμβασης με τους δυνατόν καλύτερους όρους υπέρ της Ελλάδας και του λαού.

Ο κ. Σαμάρας αφήνει δηλαδή την μοναδική ευκαιρία που έχει να τηρήσει την υπόσχεση του στο λαό για την όποια διαπραγμάτευση. Δεδομένου πως μετά την επερχόμενη διαπραγμάτευση του κειμένου και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης, η ευκαιρία αυτή του κ. Σαμαρά είναι μοναδική. Και βέβαια είναι μοναδική ευκαιρία για την χώρα να διαμορφωθεί η καλύτερη δυνατή σύμβαση. 

Γιατί όμως ο κ. Σαμαράς την ύστατη τούτη στιγμή για τη χώρα αρνείται να συμβάλει και ο ίδιος μέσα από μια συγκυβέρνηση στη διαπραγμάτευση της νέας δανειακής σύμβασης;

Γιατί ο κ. Σαμαράς αφήνει να χαθεί μία τέτοια ευκαιρία για τον ίδιο, τον λαό και τη χώρα;

Γιατί ο κ. Σαμαράς δεν συμμετέχει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας και δεν ρίχνεται στην μάχη της διαπραγμάτευσης ξεδιπλώνοντας τις διαπραγματευτικές του ικανότητες που, κατ'αυτόν, όλοι οι άλλοι δεν διαθέτουν;

Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει διότι γνωρίζει τα στενά περιθώρια αυτής της διαπραγμάτευσης. Δεν θέλει να συμμετάσχει, για να μπορεί να συνεχίσει τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση. Δεν θέλει διότι όταν και αν έρθει ποτέ στην εξουσία θέλει να μπορεί να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα του ρίχνοντας την ευθύνη και αυτός στον προηγούμενο πρωθυπουργό. 
Ο κ. Σαμαράς θέλει εν ολίγοις να μπορεί όταν και αν θα γίνει πρωθυπουργός να λέει <<αυτά που αναγκάζομαι να κάνω εγώ σήμερα και τα μέτρα αυτά που λαμβάνω, τα έχει προαποφασίσει και τα έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά>>

Σήμερα ο κ. Σαμαράς αρνείται να πάρει θέση μάχης και να συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση και ο ίδιος με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει ως πρόεδρος της ΝΔ. Σήμερα που μπορεί να διαμορφώσει αυτά τα μελλοντικά μέτρα για τη χώρα δεν το κάνει. 
Αντίθετα αφήνει σήμερα αυτή τη τόσο σημαντική διαπραγμάτευση, η οποία θα καθορίσει το μέλλον μας όσο τίποτε άλλο, σε μία άλλη κυβέρνηση και εν λευκώ απλά ψηφίζει τη δανειακή σύμβαση. Και αυτό για να μπορεί να ισχυριστεί μελλοντικά πως <<εγώ δεν ήμουν στη διαπραγμάτευση, αυτή η σύμβαση είναι ευθύνη άλλων>>.

Ο κ. Σαμαράς ουσιαστικά αρνείται σήμερα να τηρήσει την υπόσχεσή του πως όταν του δοθεί η ευκαιρία θα διαπραγματευτεί σκληρά για τη χώρα και τον Έλληνα πολίτη. 

Η ευκαιρία για τον κ. Σαμαρά ήρθε σήμερα, απλά ήρθε λίγο νωρίτερα. Και είναι η μοναδική.

Αλλά ο κ. Σαμαράς την αρνείται και γυρίζει την πλάτη, όχι στο ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου όπως πιστεύουν λανθασμένα οι οπαδοί του, αλλά στην χώρα, στους πολίτες και στο μέλλον...

Ο Σαμαράς είναι ο μόνος αρχηγός (εκ των μη ακροαριστερών κομμάτων) που ακόμα και τώρα στην πιο εφιαλτική στιγμή δεν υιοθετεί μια διαφορετική πολιτική και αρνείται να συμμαχεί με οποιονδήποτε για καθαρά ιδιοτελείς προσωπικούς και κομματικούς σκοπούς.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι ένας και μοναδικός: Οι ψήφοι των πολιτών.

Με όποιο κόστος για τη χώρα....
Πολύβιος / / Locris Times  News

Δεν υπάρχουν σχόλια :