Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Από Ουάσιγκτον:Η Λαγκάρντ έπεισε τον Σαρκοζί για 60%

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους ήταν δεδομένο. 
Οι διαφωνίες εντοπίζονταν στο ποσοστό. Η Γαλλία ήθελε 40άρα μηχανή και η Γερμανία 60άρα. 
Δημιουργήθηκαν παράλληλα διάφορες συνωμοτικές θεωρίες που έλεγαν για τον νικητή της Ευρώπης. Αν επιλεγεί η λύση του 40 νικητής στην Ευρώπη θα είναι η Γαλλία και αν 


επιλεγεί η λύση 60, νικητής θα είναι η Γερμανία. Το 50 θα έδειχνε ισοπαλία και αμφίπλευρες παραχωρήσεις.
Τελικά η Κριστίν Λαγκάρντ έπεισε τον Σαρκοζί για τη λύση του 60%. Έτσι τρέχει αυτή τη στιγμή στην Ουάσιγκτον. Απλά για να μη φανεί ότι πρόκειται για νίκη της Γερμανίας γίνεται προσπάθεια να υιοθετηθούν οι γαλλικές προτάσεις για την συμμετοχή των ιδιωτών-τραπεζών και το πλαίσιο που το 60% δεν θα εμφανίζεται ως πιστωτικό γεγονός.

1 σχόλιο :

Unknown είπε...

Η Κριστίν Λαγκάρντ είχε ήδη αποφασίσει με το επιτελείο της ότι απαιτείται κούρεμα 60%.

Στο κείμενο που παρέδωσε η κ. Λαγκάρντ στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης υπογραμμίζεται η ανάγκη κουρέματος της τάξης του 60%.

Πάντως, λόγω της συμφωνίας της με την κ. Μέρκελ και της διαφωνίας της με τον κ. Σαρκοζί, πηγές στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι θα υπάρξει ομοφωνία για κούρεμα 50%.

Το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καθορίζεται στα 108 με 110 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με τα σημερινά δεδομένα, οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ασχολούνται με την Ελλάδα υποστηρίζουν στις τελευταίες αναλύσεις τους ότι απαιτείται "γενναιότατο κούρεμα".

Οι πηγές αυτές ισχυρίζονται ότι γίνεται προσπάθεια συμφωνίας όλων των πλευρών για δραστική μείωση του χρέους και προειδοποίησαν πως εάν δεν συναινέσουν οι πάντες σε γενναίο κούρεμα, τότε στους επόμενους ολίγους μήνες θα απαιτείται (κούρεμα) της τάξης του 80%.