Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πάμε για εκλογές!

Η κυβέρνηση έχει καταλήξει στην απόφαση να ψηφιστεί από 180 βουλευτές η συμφωνία σταθεροποίησης, (οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την Ελλάδα, την Τετάρτη) .
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έμεινε μόνη της. Ο Καρατζαφέρης δεν ψηφίζει και ο 


Ενδυνάμει Αντώνης δεν εκβιάζεται! Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίζουν και η Αριστερά πρόκειται να βγει στα κεραμίδια. 
Οπότε οδηγούμαστε … σε απόλυτη πτώχευση με την ευθύνη της αντιπολίτευσης. 
Ο ελληνικός λαός δεν έχει συνειδητοποιήσει τι θα πει να γυρίσουμε στη δραχμή ή να πτωχεύσουμε! 
Ο ελληνικός λαός έχει κάμει πολλές φορές λάθη. 
Οι εκλογές θα δείξουν εάν θα επαναλάβει φρικτά λάθη του παρελθόντος και πειστεί από μια παρέα ανίκανων και τρελαμένων λαϊκοδεξιών, ότι μπορούν να σώσουν την Ελλάδα με απίστευτα γελοίες εθνοσωτήριες προτάσεις και Ρώσους που δεν τους αφήνουμε να περάσουν τα δις από τα σύνορα !

5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

«Εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος το να υπερψηφιστούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν στις Βρυξέλλες την προσεχή Τετάρτη ως προς το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Με τα σημερινά δεδομένα σχετικά με τη στάση των κομμάτων, μία τέτοια προοπτική αναμένεται να σημάνει ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο την επομένη της καθοριστικής Συνόδου Κορυφής.

Ανώνυμος είπε...

Παρουσιάζεται την Τρίτη ο Όμιλος Προβληματισμού του Γιώργου Φλωρίδη

Μια νέα πρωτοβουλία πολιτών που, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, «έχει σκοπό να συμβάλλει στο διάλογο και τη δράση για το δημιουργικό ξεπέρασμα της κρίσης και την προκοπή της χώρας» πραγματοποιεί την Τρίτη την πρώτη εμφάνισή της στο χώρο του εστιατορίου του Μουσείου Μπενάκη.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες την πρόσκληση είναι και ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα τον Ιούνιο.

Εκτός του κ. Φλωρίδη την πρόσκληση υπογράφουν οι:

Θανάσης Βακάλης, αγρότης
Ξενοφών Γιαταγάνας, δικηγόρος
Απόστολος Δοξιάδης, συγγραφέας
Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος
Γιάννης Ζηρίνης, στέλεχος επιχειρήσεων
Κατερίνα Καρύδη, εκδότης
Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής πανεπιστημίου
Γιώργος Μομφερράτος, στέλεχος επιχειρήσεων
Μαργαρίτα Μυτιληναίου, παραγωγός ραδιοφώνου
Γιάννης Στουρνάρας, οικονομολόγος
Νίκη Συροπούλου, διευθύντρια του ΤEDx Academy
Ανδρέας Πανταζόπουλος, καθηγητής πανεπιστημίου
Πανουργιάς Πανουργιάς, αγρότης
Αλέξιος Παπασταύρου, δικηγόρος
Δημήτρης Ρηγόπουλος, δημοσιογράφος
Στέλιος Φενέκος, υποναύαρχος ε.α.

Ανώνυμος είπε...

Μία «νέα αντίληψη εθνικής κυριαρχίας» για τους δημοσιονομικά απείθαρχους ζητά ο Τρισέ


Ως δικαιολογημένες και αναγκαίες υπερασπίστηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ τις αυστηρές προϋποθέσεις που τίθενται σε χώρες που λαμβάνουν στήριξη, υποστηρίζοντας επίσης σε περίπτωση που τα κράτη μέλη επανειλημμένα αποτυγχάνουν στους στόχους των προγραμμάτων τους, «οι ευρωπαϊκές αρχές θα πρέπει να έχουν βαθύτερο και κεντρικότερο ρόλο στην χάραξη της οικονομικής τους πολιτικής».

Στην τελευταία του προγραμματισμένη ομιλία ως επικεφαλής της ΕΚΤ, η οποία διακόπηκε μάλιστα από διαμαρτυρίες, ο Τρισέ τάχθηκε υπέρ μίας «νέας έννοιας της κρατικής κυριαρχίας», όπως μεταδίδει το Reuters.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ στο Βερολίνο τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε πως η τρέχουσα διαδικασία για τη χορήγηση βοήθειας με αυστηρές προϋποθέσεις στα κράτη που δεν έχουν πλέον πρόσβαση στην αγορά είναι δικαιολογημένη, προσθέτοντας πως τα «κράτη αξίζουν την ευκαιρία να προσπαθήσουν να διορθώσουν τα ίδια την κατάσταση».

Ωστόσο, συνέχισε, η προσέγγιση αυτή έχει «σαφή όρια», προτείνοντας σε «δεύτερο στάδιο», όταν ένα κράτος συνεχίζει να μην πετυχαίνει τους στόχους του προγράμματος μεταρρύθμισης, «οι αρχές της ζώνης του ευρώ να αναλαμβάνουν ένα ρόλο πιο σημαντικό και πιο εξουσιαστικό στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής» της συγκεκριμένης χώρας.

Ο κ. Τρισέ πρόσθεσε ότι αυτή η ιδέα «θα καταστήσει την τροποποίηση των Συνθηκών αναπόφευκτη, και επίσης θα ενέχει μία νέα αντίληψη της εθνικής κυριαρχίας».

Επανέλαβε δε την θέση του υπέρ της σύστασης ενός υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης, το οποίο θα επέβλεπε αφ' ενός τη δημοσιονομική πολιτική αλλά και τις πολιτικές για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, και αφ' ετέρου θα είχε την αρμοδιότητα να επιβάλει το προαναφερθέν «δεύτερο στάδιο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ διακόπηκε για λίγο από από ομάδα διαδηλωτών που μπήκε στην αίθουσα κρατώντας πανό που έγραφαν «όχι άλλα λεφτά για τις τράπεζες» και «όχι στην τυρρανία του χρέους».

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου

Ανώνυμος είπε...

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας για το Ασφαλιστικό ζητά η Κίνα

Το ασφαλιστικό σύστημα και οι εργασιακές σχέσεις αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ.Κουτρουμάνη και του υφυπουργού Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κίνας, Sun Baoshu, ο οποίος ζήτησε την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ασφαλιστικό επίπεδο.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στον νέο ασφαλιστικό νόμο στις αλλαγές που προωθούνται για να ενισχυθούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις. Στο πρώτο θεσμικό πλαίσιο Κοινωνικής Ασφάλισης που θέσπισε η Κίνα τα τελευταία 7 χρόνια, αναφέρθηκε ο Κινέζος αξιωματούχος.

Τα πλεονάσματα και η ανάπτυξη, που λείπουν πλέον από την Ευρώπη, ευνοούν την προώθηση ενός κοινωνικού κράτους, ήταν το πικρό σχόλιο του Κουτρουμάνη.

Ειδικότερα στη συνάντησή του με τον Κινέζο αξιωματούχο ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε διεξοδικά στον νέο ασφαλιστικό νόμο, τονίζοντας πως με τις αλλαγές που εφαρμόζονται από το 2010 δημιουργήθηκε ένα ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2012, με ενιαίους κανόνες και όρους για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα.

Επεσήμανε, επίσης, πως γενικότερα προωθείται η δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου σε επίπεδο παροχών και εισφορών τόσο για τους κλάδους Υγείας όσο και για τα Επικουρικά Ταμεία.

Για τον τομέα των εργασιακών σχέσεων, ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχυθούν οι συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης, «στηρίζοντας όμως πάντα την διατήρηση των κατώτατων μισθολογικών ορίων και το θεσμικό πλαίσιο για τις συμβάσεις εργασίας» όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Με τη σειρά του ο Κινέζος υφυπουργός Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού ζήτησε την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ασφαλιστικό επίπεδο, αναφέρθηκε στο πρώτο θεσμικό πλαίσιο Κοινωνικής Ασφάλισης που θέσπισε η Κίνα τα τελευταία 7 χρόνια, γεγονός που ώθησε τον κ. Κουτρουμάνη να παρατηρήσει ότι η Κίνα προωθεί το θεσμό Κοινωνικής Ασφάλισης και τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Κράτους μέσα σε ένα περιβάλλον πλεονάσματος και ανάπτυξης, στο οποίο η Ευρώπη, η οποία διαπραγματεύτηκε για πρώτη φορά αυτούς τους όρους πριν 100 χρόνια, πλέον υστερεί.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα των διαφορών του παραγωγικού μοντέλου μεταξύ των δύο χώρων και στις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας αξιοποιώντας με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε χώρας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Η κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Sun Baoshu, πραγματοποίησε στη συνέχεια συναντήσεις τόσο με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθηνά Δρέττα όσο και με τον Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο.