Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Μύρισε Βαϊμάρη!

Όταν πλέον η Δημοκρατία της Βαϊμάρης έπνεε τα λοίσθια και οι τραμπούκοι του Χίτλερ ετοιμάζονταν να αναλάβουν την εξουσία, η αστυνομία είχε πια παραιτηθεί από οποιαδήποτε προσπάθεια να ελέγξει τις συγκρούσεις στους δρόμους. 
Διαισθανόμενη ότι η παλαιά πολιτική κάστα δεν είχε την βούληση να αντισταθεί στην έλευση του Κακού, είχε αρχίσει να συνεργάζεται με τους Ναζί και να 


τους αναθέτει διάφορα καθήκοντα μεταξύ των οποίων ήταν και η «περιφρούρηση» των διαδηλώσεων
Προχτές στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είδαμε ένα ακριβώς αντίστοιχο φαινόμενο: Η ελληνική αστυνομία παρέδωσε χωρίς καν να της ζητηθεί τον ρόλο της τήρησης της έννομης τάξης στους φαιοκόκκινους φασίστες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ προφανώς διαισθανόμενη και αυτή ότι τα πολιτικά της αφεντικά δεν έχουν πλέον ούτε την ικανότητα αλλά ούτε καν την βούληση να προστατεύσουν το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.

Το ΚΚΕ στο οποίο η ελληνική αστική τάξη παρέδωσε... την ουσιαστική άσκηση της εξουσίας προχτές στην πλατεία Συντάγματος δεν είναι κανένα τυχαίο κόμμα. Είναι ένα κόμμα που κουβαλάει περήφανα την κληρονομιά των σοβιετικών γκουλαγκ, των “killing fields” της Καμπότζης, των «ανθρώπων των πλοίων» του Βιετνάμ, της σχεδιασμένης λιμοκτονίας («κολεκτιβοποίησης» )της Ουκρανίας, της «πολιτισμικής εξόντωσης» της Κίνας, των «ψυχιατρικών θαλάμων αερίων» της ΕΣΣΔ και μυρίων άλλων ανάλογων ανατριχιαστικών εγκλημάτων.

Πρόκειται για ένα κόμμα που περήφανα προτάσσει μια παγκόσμια κληρονομιά τουλάχιστον 60 εκατομμυρίων νεκρών. Τέλος είναι πλέον το μοναδικό κόμμα στον κόσμο που περήφανα διακηρύσσει την σταλινική αλητεία ως την πολιτική πρακτική την οποία ασπάζεται και ακολουθεί. Σε αυτό λοιπόν το κόμμα η πολιτική ελίτ του αστικού κόσμου της Ελλάδας-ο Παπανδρέου, ο Σαμαρας, ο Καρατζαφέρης, η Μπακογιάννη-παρέδωσαν το καθήκον της τήρησης της έννομης τάξης.

Αυτό που είδαμε στην Πλατεία Συντάγματος, δηλαδή την σύγκρουση ΚΚΕ και των κουκουλοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξένιζε κανένα μελετητή της ιστορίας της Βαϊμάρης. Στην ουσία ήταν μια πρόβα τζενεράλε της Νύχτας των Μεγάλων Μαχαιριών. Η σύγκρουση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία επαναλάμβανε –φυσικά αυτή την φορά ως κωμωδία όπως θα λέγε και ο μακαρίτης ο Κάρολος- την σύγκρουση των SS με τα SA του Ερνστ Ρεμ που κατέληξε με την οριστική συντριβή των δεύτερων και την θανάτωση του αρχηγού της. Τόσο στην φαιά εκδοχή του-SS και SA-όσο και στην κόκκινη –ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ- το Κίνημα προχωρεί θριαμβευτικά προς το Χαρούμενο Αύριο καθώς οι οπαδοί του προετοιμάζονται εντατικά να σφάξουν αλλήλους

Δεν υπάρχουν σχόλια :