Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Το σύστημα της υγείας είναι βαθύτατα διεφθαρμένο

Τα οχτάδικα αυτές τις μέρες έχουν γεμίσει διαμαρτυρόμενους γιατρούς. "Αγνοούν" το πάρτι με τις μίζες, τις φαρμακευτικές δαπάνες και τις κάθε λογής προμήθειες. Έχουν μόνο οργή και επιδεικνύουν μια χαμηλού επιπέδου αντιδραστική διάθεση. Ο κόσμος ελάχιστα ενδιαφέρεται για τα κλειστά τους συμφέροντα. Δεν δίνει μία για τα κεκτημένα τους και την βολεμένη αντίληψή τους. Ο κόσμος είναι πολύ εκνευρισμένος μαζί τους γιατί δεν προτείνουν τίποτα. Ως επιστήμονες έπρεπε να δίνουν το ...........................
............................
παράδειγμα και όχι να είναι χειρότεροι από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ασφαλισμένοι περιμένουν να εξυπηρετηθούν και βλέπουν ότι το λειτούργημα του γιατρού να έχει καταντήσει παράθυρο στα δελτία των οχτώ. Ο πολίτης ξέρει ότι οι γιατροί λένε ψέματα. Ο πολίτης ξέρει ότι το σύστημα υγείας είναι βαθύτατα διεφθαρμένο και αυτή η διαφθορά βολεύει περισσότερο τους μεγαλογιατρούς. Οι μικρογιατροί ονειρεύονται μια θέση στον ήλιο των μεγαλογιατρών και γι΄αυτό είναι τώρα τα τσιράκια τους. 
Πώς είναι δυνατόν η πρωτοβάθμια υγεία να παρέχεται ικανοποιητικότερα στις χώρες της Ευρώπης και από λιγότερους γιατρούς; Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα. Κυρίως διότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι γιατροί αρνούνται την εξέλιξη και στρογγυλοκάθονται πεισματικά πάνω στη στασιμότητα.
Τα συμφέροντά τους, στριφογυρίζουν γύρω από τις ανεξέλεγκτες δαπάνες και προμήθειες των νοσοκομείων. Το νοσοκομειακό καθεστώς παραμένει ακόμη και σήμερα ανεξέλεγκτο και ανέπαφο. Η κυβέρνηση αδρανεί και δεν βλέπει ότι μια Εξεταστική γύρω από αυτά τα θέματα ιατρικής διαφθοράς και φαρμακευτικής διαπλοκής θα ξετύλιγε το κουβάρι και θα υποβοηθούσε στην απαίτηση για κάθαρση και πρόοδο.
Κάποιοι έχουν θησαυρίσει από τις υπερτιμολογήσεις, την έλλειψη ελέγχων, τις σπατάλες και την κακοδιαχείριση στα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Εμπλέκονται προμηθευτές του δημοσίου, εταιρείες, μεσάζοντες, μεγαλογιατροί, δημόσιοι λειτουργοί και πολλοί άλλοι. Με τους ίδιους συνεχίζει να συναλλάσσεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 
Πώς θα ξεκαθαριστούν όλα τα σκάνδαλα; Ή θα τα φάει και αυτά το μαύρο το σκοτάδι;

Δεν υπάρχουν σχόλια :