Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κώος Επιστήμονας στις 10 κορυφαίες ανακαλύψεις ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (ΑΗΑ,www.americanheart.org) παρουσιάζει στο τέλος κάθε χρονιάς μια ανασκόπηση με τις 10 σπουδαιότερες ανακαλύψεις που έλαβαν χώρα παγκοσμίως στη ...........
.........................
μάχη για την πρόληψη και θεραπεία των καρδιοπαθειών και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Ανάμεσά τους φέτος βρίσκεται και η εργασία του Κωνσταντίνου Χατζηστέργου, γιο του Ελευθερίου και της Μαρίας Χατζηστέργου, από την Κω.

Η έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου η ομάδα του Κώστα ανέπτυξε μια νέα, ελάχιστα επεμβατική μέθοδο θεραπείας που σύμφωνα με την αναφορά της ΑΗΑ* «έχει φέρει το μέλλον πιο κοντά στο παρόν». Μεταμοσχεύοντας ένα συγκεκριμένο τύπο βλαστοκυττάρων σε καρδιές με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, οι ερευνητές κατάφεραν να αναγεννήσουν εντός λίγων εβδομάδων τόσο τον καρδιακό μυ όσο και μια σειρά από στεφανιαία αγγεία που είχαν νεκρωθεί πλήρως λόγω της ασθένειας. Η έρευνα αυτή έχει αποκαλύψει μια σειρά από άγνωστους μηχανισμούς επιδιόρθωσης της καρδιάς, οι οποίοι μελετούνται τώρα από τους επιστήμονες με σκοπό την πλήρη εξάλειψη των καρδιοπαθειών στα επόμενα χρόνια.

Η πλήρης αναφορά της ΑΗΑ:http://www.newsroom.heart.org/index.php?s=43&item=1231 , στο νούμερο 8, "Basic science findings offer insight into future progress"

Δεν υπάρχουν σχόλια :