Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Νέος Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, ο βουλευτής Ευρυτανίας, Ηλίας Καρανίκας

Με τον προγραμματισμό έργου ασχολήθηκε στη χθεσινή συνεδρίασή της η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, υπό την προεδρεία του νέου Προέδρου της, βουλευτή Ευρυτανίας, Ηλία Καρανίκα.
Ο κ. Καρανίκας γεννήθηκε στο χωριό Χρύσω Ευρυτανίας το 1946. Είναι Χειρουργός –Ορθοπεδικός, διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». 
Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρξε υπότροφος του ................
......................
Συλλόγου των εν Αμερική Ευρυτάνων «Το Βελούχι». Ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική Χειρουργική και Τραυματολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική Παίδων και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978. Συμμετείχε στη συγγραφή επιστημονικών συγγραμμάτων, ενώ έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά και συμμετοχές-ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι μέλος ελληνικών και ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιρειών και υπήρξε μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Ομάδας Αλληλεγγύης Ευρυτάνων Γιατρών.
Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Ευρυτανίας το Σεπτέμβριο του 2007 και τον Οκτώβριο του 2009.
Για την προσφορά του στην Ευρυτανία έχει τιμηθεί από την Πανευρυτανική Ένωση και από την Ένωση Ευρυτάνων Επιστημόνων. Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Βάσω Λεκέα και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :