Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η Διακήρυξη του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη»

Ελάτε να δώσουμε μαζί τη «Μάχη για την Κρήτη». Ελεύθερα και περήφανα!
Με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 7ης και 14 Νοεμβρίου ξεκινά μια νέα εποχή για την Κρήτη μας.
Με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 7ης και 14 Νοεμβρίου ξεκινά μια νέα εποχή για την Κρήτη μας. Με τις αλλαγές που φέρνει το Σχέδιο «Καλλικράτης», στο χώρο της Αυτοδιοίκησης οι προκλήσεις που δημιουργούνται είναι μεγάλες. Η Κρήτη μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει αυτά που πρέπει και της αξίζουν.
Εδώ και πολλές 10ετιες η Κρήτη έχει αδικηθεί από την ........
.......... κεντρική εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ τη θεωρούσε πολιτικά δεδομένη και δεν την αντιμετώπισε όπως της άξιζε, ενώ η Νέα Δημοκρατία, παρά τις καλές προθέσεις των στελεχών της, δεν κατάφερε να διαμορφώσει μια αυτόνομη αναπτυξιακή πρόταση.
Έτσι, η Κρήτη έμεινε αβοήθητη, να στηρίζεται κυρίως στη δημιουργικότητα και την ικανότητα των κατοίκων της, χωρίς ποτέ να έχει τη στήριξη που δικαιούταν.
Στη νέα θεσμική διάρθρωση του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας , με την παρουσία και συμμετοχή μας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών, αναπτύσσοντας μια αυτοδιοικητική πρόταση για την ανάπτυξη της Κρήτης.
Η πρόταση μας μετατρέπει σε πολιτική πράξη τις ευρωπαϊκές αυτοδιοικητικές εξελίξεις που προήλθαν από την Συνθήκη της Λισαβόνας, με τις οποίες οι τοπικές και περιφερειακές αρχές να αναγνωρίζονται ως εκείνοι οι φορείς που λειτουργώντας με δημοκρατικότητα, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, ενισχύουν την σχέση των Πολιτών με την Ευρώπη, ενισχύουν την τοπική δημοκρατία.
Φιλοδοξία μας είναι να εργασθούμε για μια ισχυρή και ουσιαστική εκπροσώπηση των πολιτών και των φορέων της Κρήτης, στην Επιτροπή των Περιφερειών, στην Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση, πρωταγωνιστώντας στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».
Στόχος και υπόσχεσή μας είναι αυτό που υποδηλώνει το όνομα του συνδυασμού μας: Να δώσουμε «Μάχη για την Κρήτη». Να προτείνουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις. Να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Να υπερβούμε τους στείρους εσωτερικούς τοπικισμούς και να συνθέσουμε πολιτικές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη ολόκληρης της Κρήτης. Να εκφράσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του νησιού μας, όλους εκείνους του Κρητικούς που έμαθαν να δουλεύουν, να προκόβουν, να προχωρούν με το κεφάλι ψηλά. Να τιμούν φίλους, αξίες, παραδόσεις.
Δέσμευση μας είναι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να δώσουμε μάχες. Μάχες για την ανάπτυξη. Για την βελτίωση του οδικού δικτύου σε ολόκληρο το νησί. Την ενίσχυση και την ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού. Την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, τη στήριξη της γεωργικής παραγωγής με έργα υποδομής. Την περαιτέρω ανάδειξη του απαράμιλλου πολιτιστικού μας πλούτου. Και πάνω απ' όλα, να συμβάλλουμε στο να γίνει η Κρήτη χώρος φιλόξενος για καινοτόμες και πρωτοπόρες δράσεις. Να αξιοποιήσουμε το τεράστιο ανθρώπινο και επιστημονικό κεφάλαιο του νησιού μας, ώστε να γίνουμε περιφέρεια-πρότυπο για ολόκληρη τη χώρα.
Η πρωτοβουλία μας έχει όμως και ένα ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο. Να δώσει σε μεγάλα τμήματα της κρητικής κοινωνίας, που σήμερα νιώθουν ότι δεν εκπροσωπούνται από κανένα κομματικό φορέα και τους συνδυασμούς που αυτοί στηρίζουν, να εκφραστούν και παράλληλα να στείλουν ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Στόχος μας είναι να δώσουμε διέξοδο στους δημιουργικούς, σκεπτόμενους, ελεύθερους συμπολίτες μας που νιώθουν να ασφυκτιούν μέσα στο σημερινό περιβάλλον της μιζέριας, της σκοπιμότητας, των συμβιβασμών.
Θέλουμε να εκφράσουμε τους συμπολίτες μας που βλέπουν απογοητευμένοι την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πελαγοδρομεί ανάμεσα στο λαϊκισμό και στην προχειρότητα. Να αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και επειδή δεν τολμά να υλοποιήσει τις μεγάλες και δύσκολες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, να στοχοποιεί αποκλειστικά το εισόδημα των πολιτών.
Στόχος μας είναι να δώσουμε διέξοδο στους πολίτες εκείνους που δεν εκφράζονται από την σημερινή Νέα Δημοκρατία. Όλους εκείνους που ασφυκτιούν με το λαϊκισμό, τις διχαστικές επιλογές και τα ιστορικά βάρη της σημερινής της ηγεσίας, τα οποία έχουν οδηγήσει σε ψυχική και πολιτική ρήξη μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων της παράταξης.
Με την πρωτοβουλία μας δίνουμε φωνή και προοπτική σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους, καθώς και στα στελέχη της ΝΔ που τιμούν την ευρύτερη παράταξη, αλλά δεν χαρίζουν τους αγώνες και την ιστορία τους στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ και δεν συμβιβάζονται μαζί της.
Το σύνθημα μας είναι «ελεύθερα και περήφανα». Έτσι αισθανόμαστε και τέτοιους ανθρώπους θέλουμε κοντά μας. Ανθρώπους ελεύθερους, χωρίς εξαρτήσεις. Ανθρώπους ασυμβίβαστους, περήφανους για τη διαδρομή τους και τις επιλογές τους.
Σήμα μας είναι ο «κρητικός σταυραετός». Σύμβολο ελευθερίας, περηφάνιας, δύναμης. Μια πηγή έμπνευσης για το λαϊκό πολιτισμό και την παράδοσή μας. Ένα γνήσιο σύμβολο της Κρήτης.
Με καθαρή συνείδηση, με αισιοδοξία, με όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο μας, ξεκινάμε μια δύσκολη, αλλά όμορφη πορεία.
Και καλούμε κοντά μας κάθε Κρητικό με φιλότιμο και λόγο τιμής.
Ελάτε να δώσουμε μαζί τη «Μάχη για την Κρήτη». 
Ελεύθερα και περήφανα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :