Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Λιωμένο χιόνι θα πίνει φέτος το Πεκίνο λόγω λειψυδρίας

Πεκίνο, Κίνα
Αντιμέτωπες με την ανομβρία που κρατάει χρόνια, οι Αρχές του Πεκίνου θα λιώνουν χιόνι το φετινό χειμώνα για να καλύψουν τις ανάγκες σε ύδρευση. ..............

..............Γύρω από την πλατεία Τιενανμέν, δύο οχήματα με θερμαντικά στοιχεία υψηλής ισχύος θα λιώνουν 300 κυβικά μέτρα πάγου την ώρα, γράφει η εφημερίδα Global Times.

Ακόμα, αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεγάλες ποσότητες καθαρού χιονιού θα ριχτούν στα τρία ποτάμια που διατρέχουν το Πεκίνο, προκειμένου να ανέβει η στάθμη των νερών και να καλυφθούν οι ανάγκες για πότισμα και καθαρισμό των δρόμων.

Αν και η κλιματική αλλαγή ενοχοποιείται για τη λειψυδρία των τελευταίων ετών στη βόρεια Κίνα, η αύξηση της ζήτησης από τα 20 εκατομμύρια κάτοικους της πρωτεύουσας έχει επιδεινώσει την κατάσταση.

Η κατανάλωση έφτασε πέρυσι τα 3,55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ενώ τα αποθέματα νερού περιορίζονται στα 2,18 δισ. κυβικά.

Το χιόνι, αντίθετα, δεν σπανίζει. Τον Ιανουάριο του 2009, το Πεκίνο επλήγη από τη χειρότερη χιονοθύελλα που έχει καταγραφεί από το 1951.

Δεν υπάρχουν σχόλια :