Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Διάγνωση για aids μέσω κινητού!

Πως θα σας φαίνονταν αν σας έλεγαν ότι σε λίγα χρόνια τα κινητά τηλέφωνα θα χρησιμοποιούνται και για ιατρικές διαγνώσεις; Και όμως, είναι αλήθεια! Σε μερικά χρόνια μέσω ενός νέου και φθηνού μικροτσίπ θα μπορούν τα κινητά μας ή τα λάπτοπς μέσα σε λίγα λεπτά να κάνουν διάγνωση για αφροδίσια νοσήματα όπως τα aids, σύφιλη, έρπητας ή βλεννόρροια. .............

.................Πρόκειται για μια νέα ανακάλυψη βρετανών επιστημόνων, που δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα που θα συνδέεται με «smart phones» ή με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θα μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα αν ο χρήστης τους έχει προσβληθεί από κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Η νέα αυτή ανακάλυψη γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των βρετανικών υγειονομικών αρχών να ανακόψουν τη διαρκή εξάπλωση του aids και των άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ειδικά μικροτσίπ θα μπορούν να διαγνώσουν τις ασθένειες σε μόλις ένα τέταρτο της ώρας μετά την τοποθέτηση πάνω τους δείγματος σιέλου ή ούρων.

Το βρετανικό σχέδιο προβλέπει πολύ χαμηλή τιμή για το μικροτσίπ, μόλις 2 ευρώ το καθένα, ώστε να είναι προσιτό σε όλους. Παράλληλα, εξετάζεται ακόμα και η πώλησή τους μέσω ειδικών αυτόματων μηχανημάτων σε όλα τα μεγάλα νυχτερινά κλαμπ της Βρετανίας, δίπλα στις αντίστοιχες συσκευές που πωλούν προφυλακτικά.

Πάντως, παρόλο που έγιναν στον βρετανικό Τύπο οι σχετικές ανακοινώσεις, παραμένει άγνωστο πότε θα είναι διαθέσιμη η νέα αυτή τεχνολογία στο ευρύ κοινό. Ειδικοί λένε πάντως ότι σε επτά με δέκα χρόνια τα κινητά και τα λάπτοπς θα μετατραπούν σε... φορητούς μικροβιολόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :