Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τον Κριστιάν Καρεμπέ αναζητούν οι ελληνικές φορολογικές αρχές

Τον Γάλλο παλαίμαχο και πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ αναζητούν οι ελληνικές φορολογικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εφορία στην οποία ανήκε ο ποδοσφαιριστής με καθυστέρηση έξι χρόνων αναζητά τον Γάλλο ποδοσφαιριστή, ο οποίος στα τρία περίπου χρόνια διαμονής του στην Ελλάδα δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ στην εφορία (ερευνάται αν πλήρωσε φόρους στη Γαλλία). ..................

....................Ο κ. Κριστιάν Καρεμπέ ήταν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού την περίοδο 2001-2004 και για τα ποσά που έλαβε δεν κατέβαλε τους απαιτούμενους φόρους στο ελληνικό δημόσιο σύμφωνα με όσα αναφέρουν υπηρεσιακοί παράγοντες. Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό Τύπο ο αθλητής του Ολυμπιακού ελάμβανε για τις υπηρεσίες του το ποσό των 3 εκατ. ευρώ ετησίως. Ηδη έχει αποσταλεί έγγραφο στις γαλλικές φορολογικές αρχές για την αναζήτηση του παλαίμαχου άσου του Ολυμπιακού. Στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών ανταλλαγής φορολογικών στοιχείων οι γαλλικές αρχές αναμένεται να απαντήσουν στα ερωτήματα του υπουργείου Οικονομικών, που πιθανόν να σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην αθλητή. Παρά το γεγονός ότι θεωρείται από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστές σε ομαδικό επίπεδο, αφού έχει κατακτήσει όλους τους μεγάλους τίτλους έχοντας μάλιστα μία από τις πιο πλούσιες τροπαιοθήκες και παρά το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που του πρόσφερε η ομάδα του λιμανιού, ο κ. Καρεμπέ δεν πλήρωνε φόρους στο ελληνικό δημόσιο.

Βέβαια, εκτός του Καρεμπέ οι ελεγκτικές αρχές έχουν δημιουργήσει έναν κατάλογο με τα ονόματα των ξένων ποδοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οι ελεγκτές ζητούν από τις αρμόδιες εφορίες να ενημερωθούν για τα συμβόλαιά τους, τις φορολογικές τους δηλώσεις καθώς και εάν έχει καταβληθεί ο σχετικός φόρος εισοδήματος. Οι έλεγχοι ξεκινούν από το έτος 2000 και φθάνουν μέχρι και σήμερα. Στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν ανάλογες περιπτώσεις με του κ. Καρεμπέ, θα αναζητούνται στη χώρα διαμονής τους (εφόσον αυτή είναι γνωστή) και θα τους ζητείται να καταβάλλουν τους φόρους και τα σχετικά πρόστιμα.

Μετά τους ξένους αθλητές, σειρά θα πάρουν οι ακριβοπληρωμένοι Ελληνες των οποίων θα ελεγχθούν τα συμβόλαια που έχουν κατατεθεί στην εφορία, η ακίνητη περιουσία τους καθώς και εάν έχουν καταβληθεί οι σχετικοί φόροι τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :