Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τα φτηνά ρητορικά σχήματα του Αντώνη

Ο Αντώνης επιβραβεύοντας πλήρως την πολιτική Καραμανλή, που μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού, αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα. Οι Έλληνες δεν ξεχνούν τόσο γρήγορα. Είναι πολύ νωπές στη μνήμη του λαού, οι βαριές συνέπειες της καραμανλικής δειλίας. Η οικονομία πήγε είκοσι χρόνια πίσω και ο λαός ξεκίνησε να βιώνει μόλις τώρα και για πολλά χρόνια ακόμη τις συνέπειες της αδιαφορίας από πλευράς ηγετικής ομάδας που εξουσίαζε το Μαξίμου για πεντέμισι χρόνια ….
Έτσι ο λαϊκισμός συνυφασμένος με έναν φτηνό λυρισμό αποτελεί μονόδρομο για το επιτελείο του Αντώνη. Έτσι προέκυψαν τα δήθεν εντυπωσιακά λεκτικά σχήματα και οι λιμνούλες με τα τέρματα που φτάνουν μέχρι το ξεπεσμένο «Δεν μασάω ρε»!..!
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν καθόλου προτάσεις από πλευράς σημερινής ΝΔ για την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Υπάρχουν λεκτικές εξάρσεις και πομπώδεις «λύσεις» τύπου μπαρούφας. Όπως ο κυκλικός πληθωρισμός που έχει κατανοήσει ο Αντώνης γιατί είναι μεγάλος οικονομολόγος και η αθλιότητα με τον μηδενισμό του ελλείμματος σε ένα χρόνο.
Προτάσεις που έχουν χαρακτήρα συνθήματος και τίποτε άλλο. Χωρίς κανένα περιεχόμενο. Χωρίς πειστικές και εναλλακτικές λύσεις. Εξού και ο εκφυλισμός του πολιτικού λόγου σε ρητορικές βλακείες!..!

Δεν υπάρχουν σχόλια :