Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

«Μάχη για την Κρήτη»: "Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών και στις 14 Νοεμβρίου θα γίνει ο θρίαμβος"


Θρίαμβο για το συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη» στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών προέβλεψε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Κρουσσώνα, το πρωί, της Κυριακής.
Θρίαμβο για το συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη» στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών προέβλεψε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον... Κρουσσώνα, το πρωί, της Κυριακής.
Λίγο μετά η πρώην υπουργός & ανεξάρτητη βουλευτής Αθηνών κ. Ντόρα Μπακογιάννη που έχει ταχθεί εξ αρχής στο πλάι του συνδυασμού, τόνισε ότι:
«οι Κρητικοί ανταποκρίνονται με θέρμη και ενθουσιασμό απέναντι στο συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη», καθώς πρόκειται για μια επιλογή που προσφέρει ελπίδα, όχι με κούφια λόγια αλλά με συγκεκριμένες θέσεις και συγκεκριμένο πρόγραμμα».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και η κ. Μπακογιάννη έχοντας σε εξέλιξη την περιοδεία που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, σήμερα πραγματοποιούν περιοδεία στο Νομό Ηράκλειο με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Μαλεβυζίου.
Μαζί τους και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νεκτάριος Σερμάκης, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Ηρακλείου, όπως επίσης και πληθώρα υποστηρικτών του συνδυασμού.
Μετά τις Κορφές όπου ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας ακολούθησε επίσκεψη στον Κρουσσώνα .
Εκεί σε καφενείο της περιοχής όπου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες ο κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης τόνισε με νόημα ότι «στις 7 Νοεμβρίου όλα τα βλέμματα της χώρας θα είναι στραμμένα στην Κρήτη. Όλος ο κόσμος θα μιλάει για εμάς. Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών και στις 14 Νοεμβρίου θα γίνει ο θρίαμβος». Συμπλήρωσε επίσης, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ότι ο συνδυασμός «Μάχη για την Κρήτη» θα δώσει πραγματική μάχη για την ανάπτυξη του νησιού, υπογραμμίζοντας πως είναι τιμή για το συνδυασμό ότι η Ντόρα Μπακογιάννη -που έχει δώσει δείγματα γραφής από όποια θέση ευθύνης και αν ανέλαβε -βρίσκεται στο πλευρό του συνδυασμού.
Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη τόσο στην ομιλία της όσο και στις δηλώσεις  της προς τους δημοσιογράφους έδωσε έμφαση στα ενθαρρυντικά και υποστηρικτικά  μηνύματα που λαμβάνει για την πορεία του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη», καθώς πρόκειται για ένα κίνημα που προσφέρει ελπίδα με τεκμηριωμένες θέσεις και συγκεκριμένο πρόγραμμα.
«Προσφέρουμε τον άλλο δρόμο. Από εδώ κάνουμε μια μεγάλη ρήξη στις παλιές λογικές και πρακτικές».
Ερωτηθείσα η κ. Μπακογιάννη για τις πρόωρες εκλογές απάντησε:
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτές οι εκλογές διενεργούνται με λανθασμένο τρόπο. Ξεκίνησαν αυτοδιοικητικές και καταλήγουν με εκβιαστικά διλλήματα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Διλλήματα που βλάπτουν τη χώρα και την οικονομία και εν τέλει τον ελληνικό λαό.
Λυπούμαι παρά πολύ διότι  αποδεικνύουν ότι δεν διδάχθηκαν από την κρίση».
Σε σχετική ερώτηση που της ετέθη για το νέο κόμμα απάντησε:
« Στις 21 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει η νέα μας προσπάθεια, με ανθρώπους που πιστεύουν ότι η χώρα πρέπει να αφήσει πίσω της τον παλιό κακό της εαυτό να ξεκινήσει κάτι καινούργιο. Ο Παύλος Μπακογιάννης έλεγε πολλές φορές ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Αυτό έχει γράφει και πάνω στο μνήμα του. Και όντως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτό επικαλέστηκε και χθες ο κ. Παπανδρέου. Η πραγματικότητα είναι ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πάνω από όλα, από οργανωμένα συμφέροντα και επιδιώξεις λίγων, ο λαός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο».

Αξίζει να σχολιάσουμε ότι πριν μερικούς μήνες είχαμε την αποκλειστική πληροφορία ότι η διακήρυξη του νέου κόμματος Μπακογιάννη τοποθετούνταν στον Ιανουάριο 2011.
Διαπιστώνουμε πλέον ότι η 21η Νοεμβρίου από πλευράς Ντόρας έχει "κλείσει" .
Αν συνδυάσουμε όμως το γεγονός ότι στην χώρα ακούγονται έπειτα από την πρωθυπουργική διακαναλική, πολλαπλά σενάρια επερχόμενων Εθνικών εκλογών με πιθανότερη ημερομηνία την 12η Δεκεμβρίου, τότε αυτά ενισχύονται ακόμα περισσότερο με την αναγκαιότητα επίσπευσης της "Ντορικής Διακήρυξης" με σκοπό να μην βρεθεί το υπό ίδρυση κόμμα εκτός "εκλογικού νυμφώνος".
"Τυχαίο ... Δεν νομίζω!!!"
Μετά τον Κρουσσώνα η περιοδεία συνεχίστηκε στις Ασίτες, τον Αγιο Μύρωνα, το Γάζι, την  Τύλισσο. Τελευταίος σταθμός για απόψε θα είναι το Βενεράτο (20.00). Αύριο το πρωί η κ. Μπακογιάννη στις 10 θα βρίσκεται στην αγορά του Ηρακλείου.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας θα είναι αύριο το Ρέθυμνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :