Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Παντελής Καρακώστας. O άνθρωπος για τις μυστικές δουλειές και της Siemens και της Intracom στον ΟΤΕ

Άνθρωπος του παρασκηνίου για τις μυστικές δουλειές και της Siemens και της Intracom στον ΟΤΕ ήταν ο Παντελής Καρακώστας, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι διακινούσε χρήμα της Siemens έναντι αμοιβής. Το τελευταίο προκύπτει από τα αρχεία του ίδιου, τα οποία κατασχέθηκαν στις 26 και 27 Αυγούστου και άρχισαν χθες να διαβιβάζονται στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου για την ......

..... εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», τα αρχεία του Π. Καρακώστα κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο από το γραφείο του στα Εξάρχεια και από το σπίτι του στο Μαρούσι, από τον εισαγγελέα. Χθες, έγινε νέα έφοδος και στο ξενοδοχείο «Κάλαμος Beach» μετά την αποχώρηση των βουλευτών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής (Τσόνογλου - Καμμένος) από το γραφείο των ανακριτών της υπόθεσης Siemens.

Από τα αρχεία του προκύπτει ότι ήταν ο άνθρωπος του παρασκηνίου για τις μυστικές δουλειές και της Siemens και της Intracom στον ΟΤΕ. Καταθέτοντας την Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση, ο Σωκράτης Κόκκαλης ξεκαθάρισε ότι «δεν είχε καμία σχέση μαζί του». Ωστόσο, σημειώνει το ρεπορτάζ, τα ευρήματα όμως στο αρχείο του Π. Καρακώστα καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του και βάζουν και την Intracom, που «δεν δωροδόκησε ποτέ», στο ίδιο κάδρο με τη Siemens.

Την προσεχή Τρίτη ο ενδιάμεσος Π. Καρακώστας θα καταθέσει εκ νέου στην εξεταστική επιτροπή, πλέον υπό το βάρος των ντοκουμέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου, στις ατζέντες του καταγράφονται επαφές με κορυφαία στελέχη του ΟΤΕ της περιόδου 1994-2005, κάποιοι από τους οποίους είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση διαφθοράς της Siemens, ενώ άλλοι εξ αυτών κατέχουν και σήμερα υψηλές θέσεις.

Στα ίδια αρχεία καταγράφονται επαφές του με στελέχη της ΔΕΗ, με επιχειρηματίες από το χώρο της ενέργειας και με γνωστούς συμβούλους εταιρειών consalting που χρησιμοποιούσε ο ΟΤΕ, η Ολυμπιακή και η ΔΕΗ. Ο Π. Καρακώστας εμφανίζεται να είναι ο αφανής χρήσιμος άνθρωπος που αλωνίζει στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, που πουλάει «υπηρεσίες» σε μεγάλους επιχειρηματίες για τους ανταγωνιστές και που εξασφαλίζει πρώτος γι' αυτούς από τους κρατικούς οργανισμούς τα μυστικά για τους μεγάλους διαγωνισμούς που θα βγουν. Ο σύμβουλος του παρασκηνίου, που δεν τον ήξερε κανένας, είναι ο κρίκος που συνδέει το καρτέλ της Siemens και της Intracom στον ΟΤΕ στο πάρτι που έγινε με τις προγραμματικές συμφωνίες του 1997 και όχι μόνο.

Ο Καρακώστας είναι οιονεί κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :