Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Προκλητικός ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ



Ίδιες σχολές έβγαλαν, φιλαράκια είναι, τα ίδια -κλούβια- μυαλά κουβαλάνε! Ο λόγος για τους μοιραίους συγκάτοικους που αυτήν την ώρα εμφανίζονται ως η Σκύλλα και η Χάρυβδη για τους Έλληνες… Γιώργος και Αντώνης: το δίδυμο της συμφοράς σε ελληνοαμερικάνικη έκδοση. Στόχος τους: να μας… αποτρελάνουν! Όπλα τους: η αμετροέπεια, ο τυχοδιωκτισμός, η ανευθυνότητα.
Τι έλεγε πριν από ένα ακριβώς χρόνο ο σημερινός .........

........ Πρωθυπουργός; «Λεφτά υπάρχουν!!!» Τον πιστέψαμε. Δυστυχώς, τον ψηφίσαμε… Και διαπιστώσαμε πού… έβλεπε τα λεφτά ο κ. Παπανδρέου: στις… τσέπες των φουκαράδων των συνταξιούχων! Από κει πάει να καλύψει τα ελλείμματα της καταστροφικής πολιτικής του κόμματός του επί 20 χρόνια! Μιας καταστροφής που ξεκίνησε ο μπαμπάς του, ο γνωστός «Τσοβόλα, δώστα όλα!», και με συνέπεια συνεχίστηκε για τα επόμενα 30 χρόνια… Ένα μικρό διάλειμμα έγινε επί Μητσοτάκη, μια πρώτη και τελευταία προσπάθεια αναχαίτισης του κατήφορου, αλλά -ελέω Σαμαρά- πήγε στο βρόντο! Και ύστερα, πάλι ΠΑΣΟΚ… Και ξανά χρέη, δάνεια, ελλείμματα, φτώχεια…
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο παρά πέντε της χρεοκοπίας και να μας βάλουν οι δανειστές μας το μαχαίρι στο λαιμό, για να μπορέσει ο Γιώργος Παπανδρέου να πει τη… μαγική φράση: «Δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις!» Πότε το είπε; Χθες, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καταχειροκροτούμενος από κάτι χαχόλους οπαδούς και μεγαλοστελέχη του «Κινήματος». Τους ίδιους ακριβώς που χειροκροτούσαν και πριν από ένα χρόνο το -ιστορικό πια- σλόγκαν: «Λεφτά υπάρχουν!»
Σα δε ντρέπεστε λέω ᾿γω! Ποιος να σας εμπιστευθεί πια;

Δεν υπάρχουν σχόλια :