Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Σε ομηρία ο Σαμαράς... Βρώμικος συμβιβασμός με Καραμανλή για τη συγκάλυψη των σκανδάλων

Σε απόλυτη πολιτική ομηρία έχει το διάδοχό του στη Ρηγίλλης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο αρχηγός της Νεοδεξιάς μέρα με τη μέρα διαπιστώνει ότι είναι σχεδόν αδύνατον να ξεφύγει από τον κλοιό της κομματικής νομενκλατούρας που διαφεντεύει εδώ και χρόνια τη ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς, μη έχοντας άλλο δρόμο, έχει εγκλωβιστεί στη συνύπαρξη με το απόλυτο χθες, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί όρθιος τουλάχιστον μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πριν από το Συνέδριο της Ν.Δ. επήλθε συμφωνία κυρίων με τον Σαμαρά να υπόσχεται πλήρη κάλυψη στον Καραμανλή. «Αν δεν βγει να με στηρίξει, δεν θα πάω ούτε στο Συνέδριο», ήταν το μήνυμα που είχε στείλει ο πρώην ένοικος της Ρηγίλλης στο διάδοχό του.
Ο Σαμαράς, βλέποντας ότι ήταν αρχηγός μιας ......

...... μεγάλης μειοψηφίας στο κόμμα, αποφάσισε να ρίξει νερό στο κρασί του, αρχίζοντας να συμβιβάζεται με τα «θέλω» του ανθρώπου που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Πέραν της πολιτικής κάλυψης, επί δύο μήνες ο πρόεδρος της Ν.Δ. τοποθετούσε σε θέσεις-κλειδιά στελέχη του σκληρού καραμανλικού πυρήνα. Ενδεικτικές είναι οι επιλογές των Ανδρέα Λυκουρέντζου και Ευριπίδη Στυλιανίδη, δύο προσώπων που βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με τον Καραμανλή όσο και με το στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου. Σχεδόν ταυτόχρονα με τις αλλαγές σε επίπεδο προσώπων, ανέκυψε το θέμα της δικαστικής περιπέτειας του Αγγέλου. Αρχικά ο Σαμαράς αλλά και οι συν αυτώ προσπάθησαν να κρατήσουν αποστάσεις από το συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού. «Δεν πρέπει να τον χρεωθούμε εμείς», έλεγαν στον πρόεδρο της Ν.Δ. οι στενοί συνεργάτες του.
Πράγματι στην αρχή η Ρηγίλλης βρέθηκε σε απόσταση από τον Αγγέλου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Καραμανλή. «Προφανώς δεν έχει καταλάβει ποιος είναι το αφεντικό», έλεγε στους πολύ στενούς συνεργάτες του ο πρώην πρωθυπουργός, δείχνοντας ενόχληση για τη στάση του Σαμαρά. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο φρόντισε το σχετικό μήνυμα να φτάσει στη Ρηγίλλης. Πριν από την αποστολή του μηνύματος ο Αγγέλου είχε συνομιλήσει με το γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και το διευθυντή του Σαμαρά, Κώστα Αρβανιτόπουλο. «Ο πρόεδρος θέλει στήριξη σε όλα τα επίπεδα», λέγεται ότι είπε ο διευθυντής του πρώην στους συνεργάτες του νυν προέδρου της Ν.Δ.

"Καρφί", Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :