Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μπουλντόζες στη Λ. Δημοκρατίας - Τι θα αλλάξει με τα έργα ο δήμος


Ενα μεγάλο εργοταξιακό μέτωπο σχεδιάζει να ανοίξει ο δήμος μέσα στο επόμενο 10ήμερο, προχωρώντας σε “λίφτινγκ” στη Λεωφόρο Δημοκρατίας για να αποκαταστήσει αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα, με τα οποία εδώ και χρόνια δεν είχε ασχοληθεί κανείς. ....................

......................Στόχος της παρέμβασης αυτής, (που γίνεται σε μια σημαντική οδική αρτηρία που συγκεντρώνει μεγάλη εμπορική δραστηριότητα, ενώ λειτουργεί και ως περιοχή κατοικίας ), είναι να αποκατασταθούν λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα, λόγω των σπασμένων πεζοδρομίων, της ποιότητας του οδοστρώματος, και των δυσκολιών στην πρόσβαση των πεζών που κάνουν δύσκολη καθημερινά την ζωή των κατοίκων και των διερχομένων.

Αυτό το σκηνικό θα γίνει προσπάθεια να αλλάξει μέσα από το έργο που δρομολογείται το οποίο δεν προκαλεί τροποποιήσεις σε σχέση με το πλάτος των πεζοδρομίων ή του οδοστρώματος. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει ανακατασκευή της νησίδας και των πεζοδρομίων, της Λεωφ. Δημοκρατίας από τη συμβολή της με την Λ. Χαριλάου Τρικούπη και την οδό Ιερωνυμάκη έως την Καποδιστρίου και του οικοδομικού τετραγώνου μεταξύ των οδών Καλαμά, Λ. Δημοκρατίας και Μαξίμου Μαργουνίου.

Η νησίδα και τα πεζοδρόμια θα ανακατασκευαστούν ώστε το συνολικό πλάτος της λωρίδας ανά κατεύθυνση να έχει σταθερή διάσταση 7,40μ σε όλο το δρόμο. Επίσης πρόκειται να τοποθετηθούν νέα φωτιστικά και φυτεύσεις δέντρων, να γίνει υπογειοποίηση δικτύων, τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών… κ.α.

Το συνολικό κόστος του έργου το οποίο καλύπτεται από χρήματα του δημοτικού ταμείου, φτάνει το ποσό των 423.930,51 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Η Δημοτική Αρχή μιλά για ένα πράσινο δρόμο που θα αποκτήσει μια σύγχρονη και λειτουργική μορφή που θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και των διερχομένων με υποδομές που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πεζών.



Μεγάλη κυκλοφοριακή αναστάτωση

Η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της λειτουργικής εικόνας στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, αναμένεται να προκαλέσει ωστόσο σωρεία κυκλοφοριακών προβλημάτων, που αναμένεται να επηρεάσουν και τη ζωή της πόλης συνολικά.

Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει την Τεχνική Υπηρεσία, που μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να πάρει αποφάσεις για το πώς θα γίνουν οι εργασίες αυτές, ώστε να υπάρξει η όσο το δυνατό λιγότερη όχληση στην πόλη. Το ένα σενάριο που υπάρχει είναι να κλείνει εκ περιτροπής το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, από όπου θα διοχετεύεται η κίνηση των οχημάτων από και προς την πόλη. Υπάρχουν όμως και άλλες εναλλακτικές λύσεις οι οποίες θα συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :