Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Κοινοί θνητοί στο Twitter οι celebrities

Καμία επιρροή δεν έχουν διαδικτυακά διάσημες προσωπικότητες με λογαριασμό Twitter, όπως ανακάλυψαν επιστήμονες.
Διάσημοι, οι οποίοι έχουν άπειρους followers στο Twitter, δεν φαίνεται να ασκούν καμία επιρροή στο microblog καθώς αυτή μπορεί να προέλθει και από λιγότερο γνωστούς, ειδικούς όμως στον τομέα τους. ...........................

..........................Τα συμπεράσματά τους καταδεικνύουν ότι οι απόψεις που εκφράζουν οι διάσημοι στο Twitter, πολλές φορές αγνοούνται από τους χρήστες του microblog.

Οι επιστήμονες στο Northwestern University της πολιτείας Illinois των ΗΠΑ, χρησιμοποίησαν ειδικούς μαθηματικούς αλγόριθμους για να βρουν τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που ''tweetάρουν'' το πιο ''καυτό'' θέμα της ημέρας.

Έψαξαν όλα τα tweets που ποστάρονται καθημερινά στο microblog για να καταδείξουν ποιοι χρήστες ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή και πως διαμορφώνουν την άποψη των υπόλοιπων χρηστών για τα πιο δημοφιλή θέματα καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας.

Αποφάσισαν ότι οι πιο σημαντικοί χρήστες του Twitter ήταν άτομα με πολύ πιο ''χαμηλά'' προφίλ, τα οποία όμως είναι ειδικά στον τομέα τους και όχι διάσημοι με πολύ περισσότερους followers.

''Ο κόσμος νομίζει ότι επειδή έχεις πολλούς followers, μπορείς και να ασκήσεις επιρροή στο μέλλον, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.'' είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Alok Choudhary.

Ακόμα δήλωσε ότι ''πολλοί πιστεύουν ότι επειδή tweetάρεις αρκετά μπορείς και να ασκήσεις επιρροή, αλλά υπάρχουν πολλοί που είναι απλά εθισμένοι στο να ποστάρουν tweets.''

Οι ειδικοί όταν υποστηρίζουν ότι κάποιος είναι σημαντικός χρήστης του Twitter εννοούν ότι μπορεί να διαμορφώσει την άποψη του κόσμου σε συγκεκριμένα ζητήματα ή στο θέμα της ημέρας.

Ο καθηγητής Choudhary και η ομάδα του διαμόρφωσαν μια ιστοσελίδα για να αξιολογήσουν τους πιο σημαντικούς tweeters σε ένα θέμα.

Παρά το γεγονός ότι το Twitter, υπάρχει εδώ και τέσσερα χρόνια μόνο, ήδη έχει γίνει απίστευτα δημοφιλές με 145 εκατ χρήστες και με μέσο όρο 90 εκατ tweets καθημερινά.

Στους celebrities που χρησιμοποιούν το Twitter συμπεριλαμβάνονται οι Aston Kutcher, η Demi Moore, ο Justin Bieber, η Lady Gaga και πολλοί άλλοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :