Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΝΤ:«Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2012»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ Ελλάδας στις αγορές στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012 βλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε χθες η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Ταμείου κ. Κ. Ατκινσον.

«Η Ελλάδα ίσως επιστρέψει στις αγορές μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες», είπε η κ. Ατκινσον, αν και διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας της επιτρέπει να .........

.......... μείνει εκτός αγορών για μεγαλύτερο διάστημα. Η κ. Ατκινσον συμμετείχε στις επαφές του έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με επενδυτές, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις την περασμένη εβδομάδα και χθες δήλωσε ότι αυτές «πήγαν καλά».

«Το ελληνικό πρόγραμμα προχωρεί, όπως αναμενόταν» πρόσθεσε, εξάλλου, η κ. Ατκινσον, ξεκαθαρίζοντας ότι η ενδιάμεση αποτίμηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα επιβεβαίωσε ότι «όλα κινούνται στον δρόμο που είχε χαραχθεί».

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, από το Βερολίνο όπου βρισκόταν χθες, δήλωσε ότι «υπάρχει μια τρομακτική αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελλάδα, σε σύγκριση με τον τρόπο που την αντιμετώπιζαν πριν από έξι μήνες», καθώς αναγνωρίζεται η προσπάθεια που γίνεται.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη είναι λίγο καλύτερη από την προβλεπόμενη στο πρόγραμμα (σ.σ.: δηλαδή μείωση του ΑΕΠ κατά 4%).

Ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπλε και αργότερα στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Σόιμπλε- όπως και της Κομισιόνπου ρωτήθηκαν σχετικά με την παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αρνήθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, για λόγους σκοπιμότητας, ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Οπως έγραψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», οι συζητήσεις αυτές διεξήχθησαν σε τεχνοκρατικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ενωση και εκδηλώθηκαν διαφωνίες, καθώς η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης δεν θέλει να προκαλέσει αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε αυτό το στάδιο.
/ / ΤΑ ΝΕΑ / / 

Δεν υπάρχουν σχόλια :