Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Ο Σαμαράς διαγράφει τον πρόεδρο του ΙΟΒΕ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στη διαγραφή του προέδρου του ΙΟΒΕ κου Κορτέση Μιχαήλ.

Ο λόγος της διαγραφής είναι ο εξής:
Το ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) δημοσίευσε έκθεση για την ελληνική οικονομία την τρίτη για το 2010. Στην εν λόγω έκθεση αναφέρονται τρία σενάρια για την ελληνική οικονομία.

Το πρώτο σενάριο είναι το «σενάριο της ελπίδας» όπου προβλέπει ότι η ...........

.......... Ελλάδα θα ακολουθήσει σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής του Μνημονίου και θα εφαρμόσει παράλληλα πολιτικές που διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη και συνακολούθως τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Το δεύτερο σενάριο είναι το «σενάριο της καταστροφής» κατά το οποίο η δημοσιονομική προσαρμογή εγκαταλείπεται λόγο ποικίλων αντιδράσεων, είτε συνεχίζεται μεν αλλά χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές.

Το τρίτο σενάριο είναι το «σενάριο της σωτηρίας». Σύμφωνα με αυτό το σενάριο η κυβέρνηση υιοθετεί τις πολιτικές του πρώτου σεναρίου ταυτόχρονα με επιθετική πολιτική αξιοποίησης της ακίνητης κρατικής περιουσίας.

Ξέχασαν λοιπόν στην έκθεση να συμπεριλάβουν και το τέταρτο σενάριο, το «σενάριο της μπαρουφολογίας» αυτό που λέει (ο Σαμαράς) ότι μπορεί με λιγότερες θυσίες να μηδενίσουμε το έλλειμμα μέσα στο 2011.

Έτσι λοιπόν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς απέστειλε επιστολή διαγραφής στον κύριο Κορτέση και έθεσε θέμα στο πειθαρχικό της Νέας Δημοκρατίας παύσης της λειτουργίας του ΙΟΒΕ επʼ αόριστο λόγω αναξιοπιστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :