Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ρουσόπουλος: «Πολιτική δίωξη» η διερεύνηση του Βατοπεδίου

Γραπτό υπόμνημα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου ο πρώην υπουργός Επικρατείας της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος, με το οποίο απορρίπτει όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται χαρακτηρίζοντάς τις ασαφείς, αόριστες, αβάσιμες και αναπόδεικτες και κάνει λόγο για πολιτική δίωξη.
«Ουδεμία ένδειξη, ούτε καν υπόνοια, αξιόποινης συμμετοχής μου στη .........

.......... διερευνώμενη υπόθεση προκύπτει, καθ΄όσον από ουδέν αποδεικτικό στοιχείο, ήτοι έγγραφο, μαρτυρία, απολογία κλπ. συνάγεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο πρόκληση απόφασης σε άλλον είτε γνωστό είτε άγνωστο σε εμένα για τέλεση απιστίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου», τονίζει ο κ. Ρουσόπουλος στο γραπτό οκτασέλιδο υπόμνημά του και προσθέτει:
«Αντιθέτως, το παντελώς αβάσιμο των ισχυρισμών περί πιθανής στοιχειοθέτησης εμπλοκής ή ευθύνης μου, κατά το ανωτέρω, αποδεικνύεται ή συνάγεται σαφώς από πληθώρα στοιχείων και καταθέσεων».
Σε άλλο σημείο, ο πρώην υπουργός αναφέρει:
«Ακριτομυθίες, διαδόσεις, φήμες και άλλα παρόμοια φληναφήματα, ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα, και πάντως με τις ενδείξεις και πολλώ μάλλον τις αποδείξεις, που κατά το ισχύον σύστημα απονομής ποινικής δικαιοσύνης απαιτούνται για την στοιχειοθέτηση ποινικώς αξιόλογων και συνακολούθως ερευνητέων ποινικών κατηγοριών».
Ο κ. Ρουσόπουλος συνεχίζει στο υπόμνημα του:
«Όλες οι εναντίον μου αιτιάσεις που περιέχονται στο προμνησθέν Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία προηγήθηκε της συγκρότησης και λειτουργίας της παρούσας Επιτροπής, αλλά και όσες μομφές διατυπώθηκαν στη σχετική συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής την 28-6-2010, επ ΄ουδενί λόγω συγκροτούν τη γενική ειδική υπόσταση της αποδιδομένης σε εμένα ηθικής αυτουργίας σε απιστία ή οποιαδήποτε άλλη μορφή συμμετοχής σε αυτή την πράξη, πολλώ δε μάλλον δεν στοιχειοθετούν την ηθική αυτουργία στην ηθική αυτουργία των προειρημένων υπουργών και υφυπουργών (σ.σ. των Ευ. Μπασιάκου, Π. Δούκα και Α. Κοντού) στις αποδιδόμενες σε υπηρεσιακούς παράγοντες αξιόποινες πράξεις, ακόμη και εάν, οι αιτιάσεις αυτές, ήθελε θεωρηθούν αληθείς και βάσιμες, όπερ σφόδρα αμφισβητείται και πάντως ουδόλως προκύπτει από τα συλλεγέντα αποδεικτικά στοιχεία, αντίκειται δε στην αλήθεια».
Ακόμα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας της ΝΔ τονίζει:
«Συνάγεται ότι οι μέχρι τώρα κοινοβουλευτικές διαδικασίες διερεύνησης της επίμαχης υπόθεσης εμφανίζουν όλα τα χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης, με αναπόδραστη συνέπεια την ισχύ του αξιώματος «ου με πείσεις καν με πείσεις» όπερ καθιστά άνευ νοήματος, ουσίας και σημασίας, ήτοι εντελώς περιττή, την προβολή οποιουδήποτε υπερασπιστικού επιχειρήματος στην παρούσα φάση».
Και ο κ Ρουσόπουλος καταλήγει στο γραπτό υπόμνημα του:
«Η υποταγή της έννομης τάξης στις πολιτικές, μάλλον μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν επιτρέπει επί του παρόντος, αντικειμενικά, την προβολή σχετικών υπερασπιστικών ισχυρισμών, πέραν όσων έχουν ήδη προεκτεθεί, όχι μόνον με το παρόν. Όταν η όλη υπόθεση περιέλθει, όπως αναμένω, στην αρμοδιότητα μη κομματικών οργάνων, ήτοι αμερόληπτων και ανεξάρτητων δικαστών, θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :