Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η ανωτάτη μπακαλική του Προέδρου Αντώνη

Κολπάκια του Αντώνη για να αθωώσει τον «κουρασμένο». Με λογαριασμούς του πονηρού μπακάλη που προσπαθεί να κοροϊδέψει τον πελάτη μπροστά στα μάτια του. Θαυμάστε:
«Μιλάνε για τα 80 δισεκατομμύρια που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία στα πεντέμισι χρόνια της διακυβέρνησής της. Από τις αρχές του 2004 ως τα τέλη του 2008».
Βλέπετε να έχει ξεχάσει κάτι ο Πρόεδρος Αντώνης; Οι παρατηρητικοί κερδίζουν πόντο. Ξέχασε το 2009. Γιατί το ξέχασε;
Μα γιατί αν βάλει το 2009 το χρέος ξεπερνά τα 100 δις. Οπότε δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Ο «κουρασμένος» κυβέρνησε 5,5 χρόνια. Ο πονηρός Αντώνης κόβει το μισό χρόνο (μιλά για το χρέος σε 5 χρόνια) και δεν λογαριάζει τη χρονιά που κατέστρεψε τη χώρα, το 2009.
Δεν μένει όμως σ’ αυτό το κόλπο. Άμα κάνεις την κουτσουκέλα να την κάνεις καλά. Επειδή οι τόκοι δεν φτάνουν για να ........

......... δικαιολογήσουν τα ελλείμματα του κουρασμένου αρχίζουμε να αφαιρούμε. Βγάλε 10 δις παλαιούς εξοπλισμούς, βγάλε 7 δις χρέη που κληρονόμησε ως υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλες κυβερνήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, βγάλε 2,5 δις χρέη νέων νοσοκομείων.
Κάτι ξέχασε πάλι ο Αντώνης; 
Πάλι ένας πόντος στους παρατηρητικούς. Ξέχασε να προσθέσει το χρέος από τους εξοπλισμούς που αγόρασε ο «κουρασμένος» και κληροδότησε στους επόμενους, τα χρέη των νοσοκομείων που κληροδότησε στους επόμενους, τα νέα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων που δημιούργησε και βέβαια τους 110.000 υπαλλήλους που προσέλαβε (75000 παραπάνω από όσους βγήκαν στη σύνταξη), τους οποίους θα τους πληρώνουμε για τα επόμενα 35 χρόνια.
Έτσι είναι οι μπακάλικοι λογαριασμοί. Κάτι βάζεις κάτι βγάζεις και στο τέλος την πατάει ο πελάτης. Αλλά πονήρεψε ο πελάτης Πρόεδρε Αντώνη, πονήρεψε. Δεν θα κάτσει να τον κοροϊδεύουν μπροστά στη μούρη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :