Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Εκστρατεία του Σκάι για το Κονώνειο Τείχος

Μέσα από αυτή τη δράση ο ΣΚΑΪ, και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν, προσπαθούν να αναδείξουν την αρχαιολογική αξία του Κονώνειου Τείχους.

Έφτασε η ώρα των πολιτών για τον καθαρισμό του Κονώνειου Τείχους.
Στις 11 το πρωί ξεκινά η δράση του ΣΚΑΪ για τον καθαρισμό του τείχους στην Πειραϊκή και την ενημέρωση των πολιτών για την αρχαιολογική άξια του έργου.
Σημεία Συνάντησης:

1. Στο χώρο λίγο πάνω από το γήπεδο του Πορφύρα στο ύψος της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους 140.

2. Στο χώρο λίγο πάνω από το γήπεδο του Φοίνικα στο ύψος της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους 260.

Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει η λεωφορειακή γραμμή 904 που ξεκινάει από το Κέντρο του Πειραιά και φτάνει έως τη Φρεατίδα.

Μέσα από αυτή τη δράση ο ΣΚΑΪ, και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν, προσπαθούν να αναδείξουν την αρχαιολογική αξία του Κονώνειου Τείχους, να επιτύχουν τη σήμανσή του, ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα του τείχους να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό, να καθαρίσουν την περιοχή από σκουπίδια και ξερόχορτα.

Ο καθαρισμός θα περιλαμβάνει τον όρμο της Αφροδίτης, τον Σταυρό μέχρι και το παραλιακό γήπεδο του Πορφύρα και θα γίνει υπό την επίβλεψη των αρχαιολόγων της ΚΣΤ’ αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Στη δράση λαμβάνουν μέρος εθελοντικές ομάδες, φορείς και οργανώσεις, αθλητικοί σύλλογοι, αρχαιολόγοι, πολίτες του Πειραιά αλλά και της ευρύτερης Αττικής.

Εν τω μεταξύ άρχισε την Τετάρτη 01/09 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, η αποχωμάτωση του τείχους, που τμήμα του είχε καταχωθεί τη δεκαετία του '60 προκειμένου να ανεγερθούν καφετερίες και ταβέρνες.

Θα αποκαλυφθούν τα τείχη σε μήκος 700 μέτρων, ενώ στο τμήμα αυτό διασώζεται και ένας πύργος.

Για την αποχωμάτωση η αρμοδία εφορία αρχαιοτήτων διαθέτει τέσσερις εργατοτεχνίτες.

Την έλλειψη πόρων της Κεντρικής Διοίκησης θα καλύψει με το ποσό των 250.000 ευρώ η Νομαρχία Πειραιά για την προστασία του Κονώνειου Τείχους.

Η αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων έχει ζητήσει από την νομαρχία Πειραιά να χρηματοδοτήσει την μελέτη αποχέτευσης ομβρύων υδάτων κατά μήκος του Κονώνειου όπως και την συντήρηση φωτισμού στο Κονώνειο και τοποθέτηση φωτισμού στις αστικές πύλες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :