Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχονται οι ασύρματοι φορτιστές!

Η ιαπωνική Fujitsu ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός ασύρματου φορτιστή, ο οποίος λειτουργεί κάνοντας χρήση μαγνητικής τεχνολογίας (ο ηλεκτρισμός μεταφέρεται μέσω μαγνητικών πεδίων, μεταξύ του φορτιστή και των συσκευών). Μάλιστα, η συγκεκριμένη τεχνολογία φαίνεται πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς αναμένεται στην αγορά μέσα στο 2012. ...............


.............................Με τη συσκευή αυτή, θα είναι δυνατή η ταυτόχρονη φόρτιση περισσότερων της μίας ηλεκτρικών συσκευών, π.χ. κινητού, laptop, ψηφιακής φωτογραφικής, πάντοτε, χωρίς την ύπαρξη καλωδίου. Η Fujitsu αναφέρει πως η εμβέλεια του συστήματος θα είναι αρκετά μέτρα και μελλοντικά, η τεχνολογία αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία «σημείων φόρτισης» σε δημόσιους χώρους, στη λογική του Wi-Fi internet σε ξενοδοχεία και καταστήματα.

Το κερασάκι στην τούρτα, είναι η ταχύτητα φόρτισης, με τους Ιάπωνες να αναφέρουν πως αυτή θα είναι 150 φορές μεγαλύτερη. Μία επιπλέον πιθανή εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας, είναι στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :