Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ντροπή : Ο Ολετήρας υπέρ των κερδοσκόπων το 2009 !

Αγορά CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών του 2009 και η πώληση με εξασφάλιση του απαραίτητου κέρδους !

Μου δημιουργούσε απορία είναι η αλήθεια. Δεν έδινα όμως και πολλή σημασία. Το απέδιδα στο δεξιό και άρα στον διαχρονικά μεταπρατικό και δουλικό χαρακτήρα της παράταξης. Για την απουσία λέω του καταγγελτικού λόγου για τους διεθνείς και ντόπιους κερδοσκόπους από τη Ν.Δ και τον αρχηγό της.

Η χώρα βρέθηκε πριν απο κανα τετραμηνο στο .........
 

........... στόχαστρο κερδοσκόπων ( και βρισκετε ακομα σε καποιο βαθμο ), το φωναζαν όλοι, οι παντες, δημοσιογράφοι, έντυπα και ΜΜΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, ακομα καιόλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Σχεδόν όλα γιατί υπάρχει η εξαίρεση, αυτή της Ν.Δ και του αρχηγού της του κ. Σαμαρά. Που τη λέξη κερδοσκόποι και κερδοσκοπία την έχει αφαιρέσει από το πολιτικό του λεξιλόγιο. Επαναλαμβάνει μόνο πως υπαίτιος για το κερδοσκοπικό λυντσάρισμα της πατρίδας είναι ο Πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ…....

Ειναι κατι που μου προξενησε και προξενει μεγαλο ενδιαφερον και απορια.

Δυστυχως καποια μερα η απαντηση στο ερωτημα μου, ηρθε οταν διαβασδα ενα αρθρο-βομβα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, για την αποκάλυψη της αθλιότητας που εγινε λιγο καιρο πριν απο τις εκλογες του 2009 απο τον Καραμανλη .

Περιεγραφε αναλυτικαπως και με ποιο τρόπο πέρσι το καλοκαίρι, πριν ανακοινωθούν οι εκλογές, στήθηκε από την κρατική μηχανή του Καραμανλή η συνεργασία με τους κερδοσκόπους. Πως την ώρα που ο Καραμανλής, ο Παπαθανασίου και η κυβέρνησή του διαβεβαίωναν τους Έλληνες για την σταθερότητα της οικονομίας, έβαζαν μια κρατική τράπεζα, το Τ.Τ να ασφαλίζεται με CDS για την χρεοκοπία της χώρας. Να στήσουν στην ψύχρα και κυνικά τον μηχανισμό που λίγους μήνες μετά θα ξέσκιζε τη χώρα τους. Τόσο απλά, τόσο κυνικά, τόσο προδοτικά.

Ιδου το αρθρο της Καθημερινης :



"Την ώρα που στην Ελλάδα κατηγορούν τους κερδοσκόπους του εξωτερικού που έπαιξαν με τα σενάρια πτώχευσης της χώρας μας με τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου, τα credit default swaps (CDS) των ελληνικών ομολόγων, και την ώρα που με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας μας συζητείται παγκοσμίως η επιβολή αυστηρότερων κανόνων και ελέγχου της αγοράς των CDS, αποκαλύπτεται πως ελληνική τράπεζα έπαιξε και κέρδισε με CDS.

Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του. Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ. Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα. Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η «Καθημερινή», ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης αγόρασε τον Αύγουστο του 2009, μήνα που ανακοινώνονται οι εθνικές εκλογές με αφορμή κατά τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή την οικονομική κατάσταση της χώρας, CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ, όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης. Η νέα διοίκηση πουλά τα CDS τον Δεκέμβριο του 2009 στις 235 μονάδες βάσης. Η παγκόσμια αγορά των CDS το καλοκαίρι του 2009 κυμαινόταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγοράζοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέχει μία θέση που αντιστοιχεί περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς, ποσοστό που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλους παίκτες. Πράγματι από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο το CDS ανέβηκε κατά 110 μονάδες βάσης και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κέρδισε με το αυτό το παιχνίδι περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ
." !!!!!!!!!!

 
Λοιπόν Σαμαρά σήμερα, εσύ που έχεις υψώσει το λάβαρο της Επανάστασης ...., όχι αύριο, σήμερα πρέπει να ζητήσετε διερεύνηση της απάτης και των υπεύθυνων της απάτης μέσα στην παράταξή σας. Εσείς, όχι οι αντίπαλοί σας, εσείς.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_100022_21/03/2010_394968
Peter Glouks

Δεν υπάρχουν σχόλια :