Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ...

/ / Του Κώστα Ζωγράφου / / press-gr / /
Ο λαός λέει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»...

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε γενικά και αόριστα, χωρίς να δώσει αναλυτικά στοιχεία, ότι ψήφισαν 352.748 ψηφοφόροι στις εσωκομματικές εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι αν αθροίσει κανείς τα αποτελέσματα που δίνουν νομαρχιακή-νομαρχιακή οι οργανώσεις της ΝΔ, θα διαπιστώσει ότι η αλήθεια απέχει πολλές δεκάδες χιλιάδες ψήφους από τις επιθυμίες της Ρηγίλλης.
Η πραγματικότητα είναι ότι προχθες σύμφωνα με τις επί τόπου ανακοινώσεις των οργανώσεων της ΝΔ ψήφισαν 194.769 ψηφοφόροι. Και αυτό αποδεχόμενοι όλες τις...

 μεγάλες ή μικρές λαθροχειρίες που έγιναν προχθες από τις εντεταλμένες εφορευτικές επιτροπές. Τα στοιχεία που παρατίθενται στο αρχείο είναι αποκαλυπτικά και αναλυτικά κατά νομαρχιακή οργάνωση και μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από τον επαρχιακό τύπο, τους δημοσιογράφους των επαρχιακών μέσων, αλλά και τα στελέχη των τοπικών οργανώσεων την ακρίβεια του αποτελέσματος.
Αυτή η νοθεία δεν είχε κανένα νόημα. Γιατί και με τους 194.769 που είναι ο αληθής αριθμός ψηφοφόρων και με τους 352.748 που θέλει να επιβάλλει η Ρηγίλλης, το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι οι νεοδημοκράτες αγανακτισμένοι, απογοητευμένοι και θυμωμένοι γύρισαν την πλάτη τους στη Νέα Δημοκρατία που θέλει να φτιάξει ο Α.Σαμαράς και η κλειστή ομάδα που τον περιβάλλει.
Απέρριψαν τη συμμετοχή τους σ΄ ένα κόμμα μικρό και συρρικνωμένο, του οποίου η ηγεσία αναλώνεται σε σκιαμαχίες με το παρελθόν.
Τα πραγματικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια :