Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ο Καρατζαφέρης "δείχνει" Σαμαρά για την Siemens!!!


karatzaferhs-2.jpg
Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό εξαπολύει μέσα από συνέντευξή του στο parapolitika.gr ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θεωρεί ως επιβεβαλημένο να δώσουν εξηγήσεις οι κύριοι Σαμαράς, Μάνος και Αβραμόπουλος, σχετικά με τα όσα ακούγονται περί μικρού κεντροδεξιού κόμματος που φέρεται να έχει πάρει το 1999 χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Η πλήρης συνέντευξη Καρατζαφέρης έχει ως εξής.
Κύριε Καρατζαφέρη λένε πολλοί ότι η κατάθεση Μαντέλη ήταν η χαριστική βολή στο πολιτικό σύστημα...
Έχω την αίσθηση ότι η Δημοκρατία έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα από τον βίο και την πολιτεία υπουργών και των δύο μεγάλων κομμάτων, και την ανοχή που επέδειξαν οι πρωθυπουργοί. Δεν είναι τυχαίο ότι στο κάδρο της διαφθοράς είναι...
στενοί συνεργάτες και του κ. Σημίτη και του κ. Καραμανλή. Οι κύριοι Μαντέλης και Τσουκάτος από τη μία. Οι κύριοι Αγγέλου και Ρουσόπουλος από την άλλη.
Δηλαδή πιστεύετε ότι έχουμε φτάσει στα όριά τους τα δύο κόμματα;
Πιστεύω ότι λαός έχει τον ένστικτο, έχει πλέον και την πληροφόρηση να καταλάβει ότι τα δύο κόμματα δεν έχουν να του προσφέρουν τίποτα.
Η παραδοχή Μαντέλη σε τι αλλάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα;
Η παραδοχή Μαντέλη δείχνει ότι υπάρχει σειρά πραγμάτων που ακολουθούν. Γιατί μην παραβλέπετε ότι η παραδοχή συνοδεύτηκε από μια σειρά εκφράσεων ότι «υπάρχουν κι' άλλοι που τα έχουν πάρει». Περιμένω να δω ποιοι είναι οι «άλλοι». Μέχρι στιγμής έχουμε την παραδοχή του κ. Τσουκάτου για το 1,2 εκ. μάρκα και τις 200.000 μάρκα που πήρε ο κ. Μαντέλης. Λείπουν ακόμη 159 εκ. μάρκα που έχει βρει η Γερμανική δικαιοσύνη, και τα οποία έχουν πάει στα δύο μεγάλα κόμματα. Εκλογές όλα αυτά τα χρόνια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έκαναν από τα ταμεία της Siemens και άλλων μεγάλων εταιρειών.
Πάντως υπάρχει και κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή (σ.σ. το επιβεβαίωσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαγεωργίου) σύμφωνα με την οποία το '99 η Siemens φέρεται να έχει δώσει χρήματα και σε μικρότερο κόμμα που κινούνταν στο χώρο της κεντροδεξιάς...
Ναι υπάρχει. Σ' αυτά όμως πρέπει να απαντήσει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Μάνος και ο κ. Αβραμόπουλος, γιατί εμείς τότε δεν υπήρχαμε ως κόμμα, οπότε δεν υπάρχει καμία σκιά. Επειδή, όλα αυτά έχουν ακουστεί κατά κόρον θεωρώ ότι αυτοί οι τρεις θα πρέπει να απολογηθούν. Και, οφείλουν από την στιγμή που και οι τρεις είχαν κόμματα που κινούνταν στο χώρο της κεντροδεξιάς.
Η Ν.Δ. ζήτησε την κλήση του κ. Σημίτη μετά και την ομολογία Μαντέλη. Εσείς σε ανύποπτο χρόνο είχατε ζητήσει να καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης. Πιστεύετε υπάρχει ενδεχόμενο να καταθέσουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί;
Εμείς ζητήσαμε να έρθει και ο κ. Καραμανλής να καταθέσει για το Βατοπέδι. Ωστόσο κρύπτεται ή τον κρύβει η Ν.Δ. Δεν ξέρω τι φοβάται ο κ. Σαμαράς. Όταν έχουμε ομολογία πρώην υπουργού ότι «με πήρε ο Αγγέλου τηλέφωνο για να προχωρήσω», όταν έχουμε την ομολογία της κυρίας Μαντέλη, όταν έχουμε την ομολογία του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος λέει ότι: «εγώ έστειλε επιστολή στον κ. Αγγέλου και του είπα ότι γίνεται σκάνδαλο», ο κ. Καραμανλής πρέπει να έρθει στην Εξεταστική και να εξηγήσει τι έχει γίνει. Δεν μπορεί να το κρύβει ο κ. Σαμαράς και μετά τα λέει ότι θέλει να απαλλαγεί από τα βαρίδια. Κοροιδεύει τον κόσμο και τον εαυτό του.
Δεν μου απαντήσατε για την κλήση του κ. Μητσοτάκη...
Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έρθει στην Εξεταστική για να μας πει τι έγινε τον Αύγουστο του '93. Πως η Siemens - κατά τον ίδιο- χρηματοδότησε την πτώση της κυβέρνησής του. Όλα αυτά που έχει υποστηρίξει κατ' επανάληψη κατά το παρελθόν, πρέπει να τα καταθέσει ενόρκως και στην Εξεταστική. Όσον αφορά την κλήση Σημίτη, δεν το ζήτησε η Ν.Δ. Το ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γρηγοράκος.
Αν κληθείτε θα προσέλθετε στο Συνέδριο της Ν.Δ.;
Θα το σκεφτώ. Εγώ θα ήθελα να πάω σε μια Ν.Δ. πλατιά. Σε μια τόσο στενή Ν.Δ. δεν νομίζω ότι έχω να πω κάποια πράγματα. Εγώ θέλω να συγκροτηθεί ένα αντιΠΑΣΟΚικό μέτωπο στις περιφερειακές εκλογές. Πρέπει να ενώσουμε όλοι δυνάμεις. Από την Ντόρα και τον Μητσοτάκη, μέχρι τον Μάνο, τον Ανδριανόπουλο και τον Τατούλη. Να παρατάξουμε ένα μέτωπο και προχωράμε να διεκδικήσουμε κάποιες από τις περιφέρειες. Γιατί αν πάρει το ΠΑΣΟΚ και τις 13 περιφέρειες, φέξε μου που γλίστρησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :